x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Atu-urile IT-ului românesc

Atu-urile IT-ului românesc

de Alexandru Radescu    |    31 Oct 2011   •   13:42

Nu e un secret ca giganti IT&C precum IBM, Oracle, Microsoft, Ericsson au in Romania, in prezent, cateva mii de angajati. Acest mediu a intrat din nou in atentia presei de peste ocean, avandu-se insa in vedere si antreprenorii romani din domeniul IT.

"Sunt foarte optimist in privinta a ceea ce pot face in Romania micile companii nou-infiintate", a declarat, intr-un interviu telefonic pentru The New York Times presedintele Microsoft Europa, Jan Muehlfeit. Baza locala de talent in IT este unul din principalele motive pentru care Microsoft a investit in Romania, a adaugat el.

In incercarea de a prinde din urma competitorii din Vest, o noua generatie de antreprenori trebuie, inca, sa faca fata unei culturi a mediului de afaceri ramasa in urma. Totusi, Romania are o serie de avantaje fata de vecinii din Vest, considera publicatia americana. Profesionistii din IT dau exemplu baza larga de tineri pregatiti si infrastructura broadband dezvoltata, impreuna cu salariile mici si apetitul antreprenorial.

Companiile mici proaspat infiintate din Romania s-au numarat, recent, printre cele mai promitatoare din Europa pe acest segment. Cotidianul britanic The Telegraph a relizat, impreuna cu blogul TechCrunch, un top 100 pe acest an al noilor companii din sectorul IT european, intre care si cateva din Romania. Analiza NYT are in vedere nume precum UberVu (platforma de agregare si monitorizare pentru retelele de socializare), programul School for Startups, destinat pregatirii de antreprenori, dar si evenimente de profil.

×