x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bambus pentru notebook

Bambus pentru notebook

de Alexandru Radescu    |    30 Oct 2008   •   00:00
Bambus pentru notebook

Consum redus de energie, componente reciclabile, dar şi lifestyle pentru noile notebook-uri. Carcase din aluminiu aveam, dar acum putem alege şi variante din bambus.
Asus aduce în România gama de notebook-uri Bamboo, ultraportabile încastrate în bambus.



Modelele combină şi tendinţele ecologice, dar şi de lifestyle, preţul unui exemplar fiind de 1.700 de euro (aproximativ 6.400 de lei). Eficienţa energetică este asigurată de Super hybrid Engine, tehnologie care poate extinde autonomia bateriei cu 30%-70% faţă de notebook-uri cu aceleaşi specificaţii. Conform testelor de laborator, optimizarea consumului energetic permite reducerea anuală a emisiunilor de bioxid de carbon cu 12,3 kg/notebook. Seria cuprinde în prezent două versiuni: un model cu ecran de 12,1 inci (cântăreste 1,57 kg) şi altul de 11,1 inci (cântăreşte 1,25 kg). Ambele variante folosesc procesoare Intel Core 2 Duo şi sistem de operare Windows Vista.

COMPETIŢIE
Din aceeaşi categorie lifestyle, pe piaţa românească se mai găseşte şi Sony Vaio, cu modele de vârf din seria Z. Astfel, un VGN-Z21XN/B (8.000 de lei) beneficiază de placă de bază cu 12 straturi de circuite integrate, ceea ce asigură o amprentă ecologică redusă. Carcasa modelelor este alcătuită printr-o tehnologie de fabricare din fibre de carbon – material utilizat de obicei la construcţia maşinilor de Formula 1 şi a navetelor spaţiale. Notebook-urile VAIO din seria Z cântăresc mai puţin de 1,5 kg şi sunt rezistente la şocurile generate în urma căderii de la o înălţime de 72 cm în timp ce funcţionează şi de la 90 cm în timp ce sunt oprite. Pentru a prelungi cât mai mult perioada de viaţă a bateriei, modelele din seria Z au un mod de funcţionare special, numit "Stamina Mode", a cărui activare permite utilizatorului opţiunea de a folosi una dintre cele două soluţii grafice oferite. Tot în gama lifestyle, HP va lansa astăzi în România familia Pavilion, pentru piaţa românească urmând a fi disponibil un singur model. Până una alta, prin comandă se poate achiziţiona EliteBook 6930p (4.200 de lei), un notebook cu componente uşor reciclabile. Este un model business cu o autonomie a bateriei de aproximativ 24 de ore şi carcasă din aluminiu. Notebook-ul poate funcţiona în condiţii extreme, la temperaturi cuprinse între -20 de grade şi +60 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: IT