x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Beckers, CEO Cosmote&Romtelecom: Obiectiv fuziune şi convergenţă!

Beckers, CEO Cosmote&Romtelecom: Obiectiv fuziune şi convergenţă!

de Alexandru Radescu    |    05 Iun 2013   •   16:42
Beckers, CEO Cosmote&Romtelecom: Obiectiv fuziune şi convergenţă!

Prima conferinţă de presă a noului director executiv Cosmote&Romtelecom, germanul Nikolai Beckers. După o serie de şefi greci (la ambii operatori), numirea lui Beckers la Bucureşti a fost interpretată ca o hotărâre a acţionariarului Deutsche Telekom de a prelua frâiele afacerii telecom iniţiate de grupul elen OTE. Până una alta, statul român încă deţine acţiuni la Romtelecom iar ultimele negocieri, pe această temă, s-au blocat undeva prin 2012, existând acum premisele unui dezgheţ al delicatului subiect.
"Din perspectiva mea, logica economică a fuziunii celor două companii este evidentă. Am discutat de convergenţa serviciilor fix-mobil, care acum vine de la doi operatori. Este normal să le unim şi juridic, nu numai operaţional, pentru a avea un proces de business fluent, fără nicio întrerupere. Este mai bine cu o singură factură, un singur call-center, o singură reţea de magazine, un marketing unitar", a declarat astăzi Beckers, în cadrul unei conferinţe de presă.
 El a mai adăugat că discuţiile dintre acţionarii celor doi operatori sunt la (un nou – n.red.) început şi că procesul nu se va încheia în perioada următoare. "Acest proces are nevoie de timp, fiecare parte are obiectivele ei, rezonabile de altfel. O soluţie optimă sunt sigur că va fi găsită. Cred că ambii acţionari vor vedea că fuziunea va aduce plusvaloare. Discuţiile sunt la început. Nu există un termen limită cu privire la finalizarea negocierilor. Sper să se încheie cât mai repede acest proces, al cărui final trebuie să fie limpede, transparent, pentru ca toată lumea să înţeleagă spre ce ne îndreptăm", a mai spus şeful celor doi operatori.

Episodul Vreme şi lista lungă de consultanţi
Fostul ministrul al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, anunţa în noiembrie 2010, că statul doreşte să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social, şi a cerut companiei elene OTE să vină cu o ofertă de preţ. Cu acea ocazie, ministrul a anunţat că statul român doreşte să obţină un miliard de euro pe acţiunile Romtelecom.
A urmat o serie de discuţii şI negocieri care s-au finalizat cu alegerea unor consultanţi. Romtelecom a selectat casa de avocatură Stoica&Asociaţii pentru a furniza consultanţă în ceea ce priveşte opţiunile acţionarilor . De asemenea, mai erau implicaţi Boştină&Asociaţii, asistenţă juridică pentru MCSI, precum şi banca de investiţii Morgan Stanley pentru evaluarea opţiunilor acţionarilor operatorului. Lor li s-a alăturat şi Pricewaterhousecoopers Audit, consultant ales tot Ministerul Comunicaţiilor pentru a evalua fuziunea cu Cosmote si listarea la bursa a Romtelecom. Contractul are o valoare estimata de 200.000 de euro, fără TVA, cu finalizare nu mai tarziu de 30 mai 2012, costurile fiind suportate de Romtelecom.

×
Subiecte în articol: romtelecom cosmote