x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget (VIDEO) Vehiculul viitorului. Bicicleta cu elice care merge pe baterii

(VIDEO) Vehiculul viitorului. Bicicleta cu elice care merge pe baterii

14 Iun 2013   •   06:40
(VIDEO) Vehiculul viitorului. Bicicleta cu elice care merge pe baterii

O bicicletă pe care au fost montate şase elice şi care poate zbura a fost inventată de inginerii a trei companii din Cehia, care spun că vehiculul are un mare potenţial, însă depinde de tehnologia bateriilor pentru a putea fi fezabil.

Aflată încă în faza de testare, bicicleta este controlată cu ajutorul unei telecomenzi, în timpul zborului, un manechin fiind aşezat în şa.

Problema este că motoarele elicelor care o propulsează sunt electrice, iar durata de zbor nu poate fi decât de cinci minute, dat fiind că bateriile nu pot furniza mai multă energie.

"Deoarece capacitatea de stocare a bateriilor se dublează la fiecare 10 ani, ne aşteptăm ca în viitor să avem baterii suficient de puternice pentru ca astfel de biciclete să fie folosite măcar la practicarea sportului sau în turism", a declarat Milan Duchek, director tehnic al companiei Duratec Bicycles, implicată în proiect.

Vehiculul constă într-o bicicletă de teren pe care s-au montat şase elice, două în faţă, două în spate şi câte una pe fiecare laterală. În testele efectuate până în prezent, bicicleta cu elice s-a dovedit a fi stabilă în timpul zborului.

Bicicleta cu tot cu elice cântăreşte mai puţin de 100 de kilograme.

Bicicleta cu elice

×