x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bill Gates se disociază de Silicon Valley şi susţine autorităţile în conflictul cu Apple

Bill Gates se disociază de Silicon Valley şi susţine autorităţile în conflictul cu Apple

23 Feb 2016   •   14:00
Bill Gates se disociază de Silicon Valley şi susţine autorităţile în conflictul cu Apple

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, s-a disociat de sprijinul manifestat de Silicon Valley faţă de Apple în diferendul care îl opune guvernului american, afirmând că giganţii tehnologici ar trebui să coopereze cu poliţia în cadrul investigaţiilor privind terorismul, relatează AFP.

'Acesta este un caz special în care guvernul cere acces la informaţii' şi nu la modul general, a declarat Bill Gates pentru Financial Times marţi.

Apple se află în centrul unui conflict juridic după ce un judecător american a cerut ca gigantul tehnologic să ajute poliţia federală FBI să acceadă la conţinutul criptat al iPhone-ului unuia din autorii atacului armat din San Bernardino, soldat cu 14 morţi la începutul lunii decembrie în California.

Într-un comunicat publicat luni, grupul şi-a reiterat opoziţia faţă de cererea autorităţilor în justiţie.

Anchetatorii doresc să poată avea acces la conţinutul iPhone-ului 5c, aparţinând lui Sayed Farool, un american care, împreună cu soţia sa, Tashfeen Malik, a comis atacul.

Firma Apple a lăsat deschisă însă calea unui compromis, afirmând că este pregătită să sprijine crearea unui grup de experţi pentru a discuta despre criptarea dispozitivelor sale mobile.

Spre deosebire de Bill Gates, creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat luni la Barcelona că 'simpatizează' cu Apple şi cu patronul său Tim Cook în această bătălie dusă împotriva justiţiei americane în problema confidenţialităţii datelor.

Alţi lideri în industrie, cum ar fi Google, Yahoo, Mozilla şi Twitter împărtăşesc de asemenea poziţia Apple. Actualul CEO al Microsoft, Satya Nadella, nu a participat deocamdată la această dezbatere.AGERPRES

×