x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Black Friday 2013 - Ghid de supravieţuire pentru cumpărători

Black Friday 2013 - Ghid de supravieţuire pentru cumpărători

de Alexandru Radescu    |    21 Noi 2013   •   19:29
Black Friday 2013 - Ghid de supravieţuire pentru cumpărători

În prag de Black Friday, Centrul European al Consumatorilor România (ECC) oferă un "ghid de supravieţuire pentru consumatori". Iată câteva informaţii utile pentru un shopping fără bătăi de cap.

Preţul
Trebuie să fie afişat clar, lizibil, în lei şi cu toate taxele incluse. Reducerea de preţ trebuie raportată la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Orice anunţ de reducere exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice. Se interzice ca o reducere de preţ să fie prezentată ca o ofertă gratuită a unei părţi de produs şi/sau serviciu.

Contractul
Pentru magazinele online, legea stabileşte un termen de 10 zile lucrătoare de la momentul primirii produsului în care consumatorul poate renunţa la achiziţie, fără a oferi vreun motiv şi fără costuri suplimentare. Costul returnării produsului e suportat de consumator. Comerciantul e obligat să returneze preţul plătit de consumator (inclusiv costuri de expediţie) în termen de maximum 30 zile de la momentul în care consumatorul a renunţat la contract.

Există anumite cazuri în care contractul nu poate fi denunţat, cum ar fi pentru produse care sunt realizate după specificaţiile consumatorului sau înregistrările audio, video ori programe informatice.

Expediere
Comerciantul trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale în termen de cel mult 30 zile de la data la care consumatorul a transmis comanda.

Descarca Ghid de supravieţuire în Vinerea Neagră de la ECC România


×