x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Business - Conexiunile broadband cresc cu 150%

Business - Conexiunile broadband cresc cu 150%

de Alexandru Radescu    |    01 Feb 2007   •   00:00

Numarul conexiunilor fixe la internet broadband (banda larga) a crescut in 2006 cu 150% comparativ cu 2005, potrivit estimarilor IDC Romania. La finele lunii iunie 2006, numarul acestor conexiuni ajunsese la 731.000, cea mai mare pondere fiind reprezentata de clientii rezidentiali, cu 83,3%, urmand sectorul business - 16,3% si cele administrativ si educational - 0,5%, a aratat ieri Bogdan Constantionescu, directorul general Cisco Romania si Republica Moldova, citand datele din raportul IDC.

La nivelul Administratiei publice, adoptarea solutiilor broadband este scazuta, in principal din cauza lipsei de fonduri pentru implementarea acestora, in special in zonele rurale. Conexiunea la internet prin cablu a reprezentat, la jumatatea anului trecut, 48,3% din numarul total de conexiuni fixe in randul clientilor rezidentiali, urmata de LAN cu 38,3%, servicii DSL si Metro Ethernet, care sunt in curs de dezvoltare, si alte tipuri de conexiuni.

PIATA ROMANEASCA. Potrivit oficialului Cisco Romania, factorii care impulsioneaza adoptarea tehnologiei broadband de catre clientii rezidentiali sunt cresterea salariilor, scaderea preturilor pentru broadband, precum si liberalizarea pietei de telecom. Pe de alta parte, elementele care franeaza implementarea solutiilor in banda larga sunt dezvoltarea slaba a infrastructurii de retea in zonele rurale si veniturile scazute ale populatiei din aceste zone, precum si penetrarea slaba a PC-urilor in randul populatiei. In cursul anului 2006, aproape 1.000 de institutii educationale au fost conectate la internet prin fibra optica, wireless si linii inchiriate, se arata in studiul "Barometrul Broadband".

×
Subiecte în articol: IT broadband