x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon, clipu-i gata!

Canon, clipu-i gata!

de Alexandru Radescu    |    01 Aug 2010   •   00:00
Canon, clipu-i gata!

Una dintre marile provocări ale fişierelor video dintr-o cameră video este editarea lor. E suficient să te gândeşti la subtilităţile unui software dedicat (disponibil pe un computer) şi "arunci" totul, de-a valma, pe un DVD sau alt mediu de stocare extern.

Motiv pentru care mi-a plăcut din prima, pe Canon Legria (FS307 în cazul de faţă) modul Video Snapshot. Se filmează clipuri scurte (de câteva secunde), se transferă clipurile într-o listă de redare pe cardul de memorie, se selectează o coloană sonoră, apoi totul e redat pe un televizor, fără a mai fi nevoie de o editare pe un PC. Sigur, e ceva la nivel de amator, dar nu se compară cu o simplă listare cronologică a fişierelor video.

Pe de altă parte, modelul Legria FS307 este în topul celor mai uşoare camere video Canon (225 de grame), cu zoom avansat x41, card de memorie SD, procesor DIGIC DV II.

Întâmplarea a făcut ca în perioada de testare să merg şi la o nuntă şi nu am ratat ocazia de a folosi şi această cameră video. Indiferent de condiţiile de iluminare, toate fişierele video sunt perfect "vizionabile", nepierzându-se nici un detaliu (de la vestimentaţie la... figuri de dans). E adevărat, avem de-a face cu un model SD, dar şi preţul este avantajos: 1.100 de lei.

Canon Legria FS307
Video: 720 x 576 (SD, format 5:4)
Rezoluţie foto: 1.024 x 768
Zoom: x 37
Distanţa focală:2,6-96,2 mm
Stocare: card SD, max 32 GB
Ecran LCD: 2,7 inci (6,7 cm)
Preţ: 1.100 lei

×
Subiecte în articol: gadget