x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon Ixus 230HS esenţe şi efecte foto

Canon Ixus 230HS esenţe şi efecte foto

de Alexandru Radescu    |    24 Feb 2012   •   21:00
Canon Ixus 230HS esenţe şi efecte foto

Marturisesc ca titlul initial era cu totul altul, ceva care gravita in jurul formularii: inca o camera foto compacta mai mica decat smartphone-ul meu. Dar m-as fi repetat. Am mai scris despre modele Canon Ixus care comprima tehnologii in carcase cu design mini.

Cu 230HS insa, cei de la Canon au ajuns performanta unui senzor CMOS 12MP, zoom x8, ecran de 7,5 cm la dimensiunile generale de 95,8 x 56,8 x 22,1 mm, care fac din acest model una dintre cele mai subtiri camere foto digitale din lume, la categoria sa.

Sigur ca dupa design si dupa acest aspect aparent 'fragil', primul loc la care te gandesti pentru purtarea sa ar fi... poseta. Nu neaparat. La recentul concert Iron Butterfly din Hard Rock Cafe, bodyguardul (cu care nu e bine sa glumesti) mi-a spus clar ca nu am voie cu DSLR-ul pe care tocmai il remarcase in geanta foto. Sigur, nu am aflat o noutate, doar ca am uitat acest amanunt pretios. Norocul meu a fost ca inca aveam la teste acest Ixus 230HS. Am mutat cardul dintr-un aparat in altul si amintirile 'live' cu In-A-Gadda-Da-Vida vor fi stocate pe HDD-uri ani si ani, gratie acestui mignon aparat foto. In ceea ce priveste calitatile de filmare, niciun pas inapoi: Full HD (1080p). Adica 1920 x 1080 la 24 cps sau 1280 x 720 la 30 cps, in timp ce sistemul HS il face excelent in conditii de lumina slaba (cum de altfel era atmosfera la concertul din HRC).

Vorbeam in titlu si de 'efecte' foto. La aceasta functie este o foarte bogata paleta de optiuni: de la 'fish eye' (perfect pentru o muzica psihedelica) si 'miniature' pana la efect 'aparat jucarie' sau Monocrom.

Pentru cei care au mai folosit modele Ixus, dispunerea in meniuri nu e una noua sau reinventata. Totusi ceva de reprosat: butonul de meniu de pe laterala din dreapta e mai dificil de accesat din cauza curelei care te incurca, trecand practic peste buton.

Canon Ixus 230HS poate fi achizitionat la pret de 1.000 lei.

×
Subiecte în articol: tehnică