x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon Pixma MX 420, una simplă cu de toate

Canon Pixma MX 420, una simplă cu de toate

de Alexandru Radescu    |    24 Iun 2011   •   21:00
Canon Pixma MX 420, una simplă cu de toate

Am constatat ca exista la multe persoane un fel de retinere 'orga­nica' in fata unor echipamente electronice cu ceva meniu mai dezvoltat sau multiple functii. Sigur, multi se feresc de un smartphone, consi­derandu-l prea complicat, dar ce sa mai zici cand vine vorba de un 'monstru' precum o multifunctionala? E adevarat, una este echipamentul masiv din mediul business, la care doar departamentul IT are voie sa vina cu... surubelnita, si alta este multifunctionala de birou cu cinci angajati sau de 'casa'. Uitandu-ma, in special, la cele mai noi modele din a doua categorie, mi-e greu sa cred ca pot fi si mai simple de atat, in utilizare. Aici este si locul echipamentului Pixma MX 420 de la Canon. Fiecare functie a multifunctionalei este bine pusa in evidenta prin pictograme si prin taste clar conturate, meniurile sunt intuitive (ecran lcd color de 6.2 cm) si fara o paleta ametitoare de optiuni. Ce-i drept, asta are si o parte negativa, dar exista si variante mai avansate (mai putine functii de editare la imagini, de exemplu).

Printre functionalitatile de apeciat este si posibilitatea de a scana documente sau imagini si a le stoca direct pe memorii USB in format PDF sau JPEG, fara ajutorul unui computer. De asemenea, MX 420 poate sa citeasca si de pe carduri de me­morie precum SD sau MS Duo. De altfel, independenta fata de un PC este unul din atu-urile noilor gene­ratii de multifunctionale.

Nu lipseste din dotare nici co­nectivitatea Wi-Fi, poate printa direct de pe Web (exista o suita software care inlesneste printarea documentelor online).

Pentru ca pachetul de test a inclus si hartii fotografice, am prin­tat cateva fotografii: pentru format 10x15, color, timpul de asteptare a variat intre 45 si 50 de secunde.

Pixma MX 420 asigura si ser­vi­ciul de fax, dar nu am fost in situatia de a experimenta si aceste functii de comunicatii.

Multifunctionala Canon Pixma MX 420 poate fi achizitionata la pret de 500 de lei, TVA inclusa.

×
Subiecte în articol: tehnică