x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cârcotaşii îi spun “paleta”. Admiratorii i-au rezervat “phableta”. El e Samsung Galaxy Note II

Cârcotaşii îi spun “paleta”. Admiratorii i-au rezervat “phableta”. El e Samsung Galaxy Note II

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2012   •   19:56
Cârcotaşii îi spun “paleta”. Admiratorii i-au rezervat “phableta”. El e Samsung Galaxy Note II

Pe Note I l-am ratat. În plus, la vremea lansării lui pe piaţă, încă mi se părea enorm şi un display de 4,3 inci. Dar s-a întâmplat să sar acum direct la 5,5 şi să fiu cucerită pe loc. Brusc, cu Galaxy Note II mi s-a părut normal să-mi citesc mailurile fără să-mi fac ochii de asiatic. Ba chiar mi-am instalat, ca să văd şi eu de ce a zăpăcit lumea, Angry Birds. Acum nu văd de ce s-ar mai juca cineva Angry Birds pe un ecran mai mic...Mda, ştiu, am început discursul absolut greşit. Cine e nebun să dea o avere pe un “phablet” (telefon-tabletă) ca să joace Angry Birds? Evident că nimeni. Dar prin acest exemplu am vrut să vă “împrietenesc” cu ecranul de 5,5 inci Super AMOLED. Cu stylus-ul din dotare şi posibilităţile multiple de folosire a acestuia, terminalul este orientat clar spre segmentul de business, dar sunt convinsă că orice alt client va aprecia produsul.

Căci Note II nu aduce doar asta. Ci şi o claritate excepţională, luminozitate pe măsură, iar proporţia display-ului de 16:9 face ca experienţa vizionărilor să fie una aparte. În ciuda dimensiunilor impresionante, care te duc cu gândul la o tabletă,Galaxy Note II nu este greu. Căci corpul său este subţirel şi nu rupe mâna utilizatorului.

Excepţională dotarea: un procesor Quad Core de 1,6 Ghz şi o baterie de 3.100 mAh. Butonat insistent, a rezistat eroic două zile pline, ba chiar peste. N-are echivalent pe piaţă decât într-un Motorola Razr Maxx, cu o baterie aiuritor de puternică: 3.300 mAh, la un ecran de 4,3 inci.

Trebuie să-i recunosc însă şi problemele. Este mare şi incomod, chiar dacă nu atârnă o tonă. Dacă nu eşti femeie şi nu-l porţi în geantă, nu e tocmai o fericire să-l ai. Nu prea ai cum să-l foloseşti cu o singură mână, aşa că şoferii ar trebui să-l testeze bine înainte de a-l achiziţiona. Folosit pe orizontală, te vei trezi că îi vei apăsa butoanele de volum când ţi-e lumea mai dragă. Eventual noaptea, când tu, cu minţile pierdute, te joci, iar persoana de lângă tine doarme dusă. Se poate întâmpla să-l şi scapi din mână, nefiind obişnuit să manevrezi aşa o magaoaie.

Sunt adepta metalului şi cred cu tărie că “life in plastic” nu e deloc “fantastic”. Aşa şi cu Galaxy Note II. E din plastic. Subţireeeee şi lucios. Zgâriabil, deci deloc iubibil. Alunecăcios, degrabă expus exfolierii, căci, de exemplu, până şi banda metalică este din plastic vopsit. Îmi pare chiar foarte puţin rezistent la presiune plasticul carcasei! E nevoie de folie de protecţie, de huse şi de grijă în mânuirea lui Galaxy Note II. Încă o bilă neagră o dau pentru SIM-ul de modă nouă, adică micro, pentru care a optat Samsung.

Toate problemele pălesc însă în faţa hardware-ului de top. Cele patru nuclee ale procesorului la 1,6 Ghz şi memoria de 2 GB de RAM sunt absolut perfecte pentru a-ţi uşura munca. Programele se deschid rapid, multitasking-ul e fără cusur. Totuşi m-am trezit de vreo trei ori în interval de 10 zile că telefonul s-a blocat, deşi nu dăduse niciun semnal de suprasolicitare. Era un tester, mă gândesc că un terminal destinat end-user-ului nu va mai face aşa ceva.

Camera foto este mulţumitoare, calitatea imaginilor realizate fiind bună, culorile fiind vii şi naturale. Performanţele în condiţii de lumină suficientă sunt mari, dar în condiţii de iluminare precară imaginile prezintă zgomot evident.

Recunoaşterea scrisului de mână este foarte bună, dar nu cred că aceasta va deveni regulă pentru utilizatorii de Note II.

CARACTERISTICI:
Dimensiuni: 80,5 x 151,1 x 9,4 mm
Greutate: 182,5 g
Ecran: HD (1280x720 rezoluţie) Super AMOLED, de 5,5 inci
Stylus: disponibil
Cameră foto/video: 8MP camera principală, 1,9MP camera secundară, bliţ cu LED, focalizare automată
Procesor: Quad Core, 16,6 Ghz
Acumulator: 3.100 mAh
Sistem de operare: Android 4.1 (Jelly Bean)
Radio FM: da
Servicii şi aplicaţii: Samsung Apps, Music Hub, Learning Hub, Readers Hub, Game Hub, ChatON, ActiveSync

×
Subiecte în articol: tableta samsung Samsung Galaxy Note II