x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Căutare de Cărţi in romănă de la Google

Căutare de Cărţi in romănă de la Google

de Jurnalul National    |    20 Dec 2007   •   00:00

Google lansează serviciul Căutare de Cărţi in limba romănă, oferind posibilitatea accesării de cărţi online pe care cei interesaţi le pot citi in acest format sau le pot descărca integral

Google lansează serviciul Căutare de Cărţi in limba romănă, oferind posibilitatea accesării de cărţi online pe care cei interesaţi le pot citi in acest format sau le pot descărca integral, la adresa http://www.books.google.ro.

Cărţile din baza de date Google Căutare de Cărţi provin din Programul pentru Parteneri şi Programul pentru Biblioteci. In Programul pentru Parteneri sunt inscrise peste 10.000 de edituri partenere din lume care pun la dispoziţia publicului, prin intermediul Google, cărţi in format digital, cu anumite restricţii de previzualizare. Utilizatorii pot căuta prin paginile cărţii şi, in acelaşi timp, pot accesa website-ul editorului sau al distribuitorului online de unde pot cumpăra lucrarea.

Prin intermediul Programului pentru Biblioteci, Google a incheiat parteneriate cu 27 de biblioteci din lume, dintre care şase europene, pentru a le ajuta să-şi transpună cărţile in format digital. Dacă o carte din bibliotecă se găseşte in domeniul public (nefiind protejată de drepturi de autor), ea poate fi accesată integral online de utilizatori, in caz contrar utilizatorii primind numai informaţii generale, căteva fragmente din lucrare şi informaţii referitoare la biblioteca in care se găseşte ori locul de unde cartea poate fi achiziţionată.

×
Subiecte în articol: IT