x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce am aflat până acum despre iPhone 8

Ce am aflat până acum despre iPhone 8

de Dan Radu    |    07 Sep 2017   •   13:50
Ce am aflat până acum despre iPhone 8

Apple a plănuit un redesign major pentru pentru iPhone, cu un display OLED pe toată suprafaţa şi fără buton de home. Funcţia de touch ID ar putea fi înlocuită cu un sistem de recunoaştere facială, graţie unei camere 3D în partea din faţă. Noul iPhone, care va fi lansat pe 12 septembrie, ar putea fi vândut alături de aparate standard upgradate cu ecrane de 4,7, respectiv 5,5 inch.

Lansarea iPhone 8 vine la 10 ani de când Apple a lansat faimosul smartphone, iar toate zvonurile şi scurgerile de informaţii din companie indică faptul că gadgetul va avea trece printr-un redesign major. iPhone 8 va avea un ecran OLED care acoperă toată suprafaţa frontală a aparatului, fără să mai existe buton. Funcţia butonului fizic va fi înlocuită de un buton virtual, care poate fi plasat de utilizator oriunde pe suprafaţa ecranului. Se pare că funcţia touch ID va fi eliminată complet, fiind înlocuită de un soft de recunoaştere facială. Camera din faţă va puta filma 3D, funcţie care va face mai uşor şi recunoaşterea feţei utilizatorului. Display-ul ar putea fi realizat din plastic OLED flexibil, nu din material LCD, ceea ce ar permite Apple să realizeze un produs mai subţire, cu un consum mai mic şi un contrast mai puternic al culorilor. Display-ul va fi uşor curbat, similar cu cel de la iPhone 7. Graţie display-ului care acoperă toată sufrafaţa frontală, telefonul ar putea avea dimensiunea unui iPhone de generaţie veche cu ecran de 4,7 inch, însă cu display-ul de 5,8 inch.

iPhone 8, carcasă din sticlă

În ceea ce priveşte carcasa, Apple ar putea renunţa la corpul de aluminiu folosit la iPhone 5, 5s, 6, 6s, 7 şi SE, urmând să folosească drept material sticla. Sticla ar putea fi încastrată într-o armătură de oţel inoxidabil. Alte modele vor include materiale de sticlă, dar cu un cadru de aluminiu. Ca şi iPhone 7, iPhone 8 va fi rezistent la apă, însă într-o măsură deva mai mare. De asemenea, telefonul va putea fi încărcat prin metoda inducţiei, fără să fie nevoie de cablu. Majoritatea analiştilor spun că iPhone 8 va fi cel mai scump model de până acum, probabil cu un preţ care depăşeşte 1.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: iphone 8