x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce capitala a lumii va avea WIFI chiar şi în cimitire

Ce capitala a lumii va avea WIFI chiar şi în cimitire

10 Dec 2015   •   18:59
Ce capitala a lumii va avea WIFI chiar şi în cimitire

Moscoviţii, care au deja posibilitatea să se conecteze la internet în metrou şi în numeroase cafenele, o vor putea face de acum şi în cele mai vizitate cimitire din capitală, relatează joi AFP.

Autoritatea moscovită de pompe funebre şi-a anunţat joi intenţia de a instala din luna ianuarie borne wifi în cimitirele Vagankovo, Troiekurovo şi Novodievici, unde sunt înmormântaţi, între alţii, scriitorul Anton Cehov, liderul Nichita Hrusciov sau primul preşedinte rus, Boris Elţîn.

"Cimitirele sunt ca nişte muzee în aer liber, oamenii vin adesea acolo, ajung în faţa unui mormânt şi vor să ştie mai multe despre omul care este îngropat acolo", a declarat AFP Lilia Lvovskaia, purtător de cuvânt al firmei Ritual, care administrează cimitirele din Moscova.

În funcţie de succesul de care se va bucura internetul wifi în cimitire, autorităţile se vor gândi să doteze cu borne wifi toate cele 133 de cimitire din capitală, a adăugat ea.

Cimitirele Novodievici şi Vagankovo dispun deja de sisteme GPS pentru a-i ajuta pe vizitatori să găsească mormintele personalităţilor căutate.

Circa 710.000 de locuitori ai Moscovei se conectează zilnic la sistemul wifi instalat în vagoanele de metrou, iar parcurile mizează şi ele pe internet, oferind wifi celor care se plimbă, la fel ca muzeele şi majoritatea cafenelelor şi restaurantelor din capitala Rusiei, încheie AFP.

×
Subiecte în articol: wifi in cimitir Moscova