x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CE: Cumpărături online fără frontiere

CE: Cumpărături online fără frontiere

de Cristian Ionescu    |    05 Mai 2009   •   00:00

Comisia Europeană a lansat astăzi eYouGuide, un instrument online care oferă sfaturi practice cu privire la drepturile digitale ale consumatorilor, pe baza legislaţiei UE.



Ghidul vine ca urmare a unui proiect iniţiat de Parlamentul European în 2007 şi se adresează consumatorilor care folosesc mediul online. Printre altele, ghidul oferă sfaturi legate de: cunoaşterea drepturilor faţă de furnizorul de bandă largă, cumpărăturile de pe Web, descărcarea de muzică şi cum sa vă protejati datele cu caracter personal online, pe site-urile sau în cadrul reţelelor sociale.

Potrivit CE, chiar dacă 48.5% din gospodăriile casnice din UE au o conexiune la internet în bandă largă, un nou sondaj arată că lipsa de încredere a consumatorilor, încă deţine primul loc in aversiunea consumatorilor faţă de tranzacţiile online. Doar 12% din utilizatorii de web ai UE se simt în siguranţă cand fac tranzactii pe internet, 39% au îndoieli majore cu privire la siguranţă, 42% nu îndrăznesc să efectueze tranzacţii financiare on-line, iar 65% din utilizatorii de Internet nu stiu de unde pot obţine informaţii şi sfaturi referitoare la cumpărăturile online.

O treime din consumatori iau considerare cumpărarea de produse online dintr-o altă ţară din diferite motive, dar doar 7% fac acest lucru. Potrivit CE, acordarea de informaţii clare cu privire la drepturile lor, va creşte încrederea în sistem şi va ajuta la deblocarea întregului potenţial economic al unicii pieţe europene online, cu venituri de 106 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: IT online