x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cei care folosesc Internet Explorer au un IQ mai mic decât utilizatorii de Firefox, Safari sau Chrome (studiu)

Cei care folosesc Internet Explorer au un IQ mai mic decât utilizatorii de Firefox, Safari sau Chrome (studiu)

de Agerpres    |    31 Iul 2011   •   10:41
Cei care folosesc Internet Explorer au un IQ mai mic decât utilizatorii de Firefox, Safari sau Chrome (studiu)

Societatea de cercetare Aptiquant a verificat nivelul IQ la peste 100.000 de utilizatori ai diferitelor browser web, relateaza Businessindider.

Astfel, s-a constatat ca nivelul IQ in randul utilizatorilor Chrome, Firefox, Safari nu difera foarte mult. Utilizatorii Opera au fost considerati ca fiind si cei “mai inteligenti', in timp ce utilizatorii Internet Explorer au demonstrat un nivel de inteligenta cu mult sub medie.

In conformitate cu datele din 2011, diagramele Aptiquant arata in mod clar un nivel maxim al IQ la utilizatorii browser-ului Opera, care se apropie de 130, depasindu-l cu putin pe cel al utilizatorilor Camino. Aceasta in timp ce la utilizatorii Safari, Chrome si Firefox s-a constatat un IQ aproape de 110.

In acelasi timp, coeficientul de inteligenta al internautilor care prefera Internet Explorer se situeaza sub 100. Intre altele, la utilizatorii IE 7 si IE6, acesta nu atinge nici 90.

Dupa cum mentioneaza cercetatorii, acum cinci ani, nivelul IQ-ului in randul utilizatorilor de diferite browsere era aproximativ acelasi. Indicele scazut al IQ-ului la utilizatorii IE ar putea fi explicat prin faptul ca acest browser are si cea mai mare audienta si a fost instalat in mod tacit la majoritatea utilizatorilor.

×