x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cele 3 grupări infracţionale, formate din peste 250 de persoane

Cele 3 grupări infracţionale, formate din peste 250 de persoane

06 Apr 2010   •   00:00

Cele trei grupări infracţionale specializate în licitaţii frauduloase pe internet, pentru destructurarea cărora au fost organizate, azi, aproximativ o sută de percheziţii domiciliare, sunt formate din peste 250 de persoane, potrivit Poliţiei Române.

Conform sursei citate, la percheziţii participă peste 300 de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate, peste 70 de poliţişti de la structurile operative şi de la rutieră, precum şi peste 400 de jandarmi. De asemenea, la acţiune participă şi un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Într-un comunicat de presă, DIICOT arată că acţiunea de marţi este cea mai importantă operaţiune realizată de procurorii D.I.I.C.O.T. şi ofiţerii de crimă organizată în cursul anului 2010, aceasta vizând în principal documentarea probatorie a activităţii celor mai importante grupări infracţionale organizate, care acţionau în municipiul Bucureşti, în Vâlcea - Drăgăşani şi Teleorman - Alexandria, zone cunoscute cu potenţial criminogen deosebit în materia cyber-criminalităţii.

La Râmnicu Vâlcea, descinderile au vizat în special cartierul Căzăneşti, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate unităţi de calculator, hard-diskuri şi documente care constituie probe, acestea fiind duse la sediul DIICOT Vâlcea, unde urmează să fie audiaţi şi o parte dintre suspecţii în acest caz.

×
Subiecte în articol: internet