x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celularele cu camera se vand singure

Celularele cu camera se vand singure

20 Mar 2004   •   00:00

Vanzarile la nivel mondial de telefoane mobile echipate cu camera de luat vederi se vor dubla, in acest an, depasind 140 de milioane de unitati, potrivit estimarilor companiei finlandeze Nokia.

De asemenea, veniturile obtinute prin furnizarea de servicii de divertisment disponibile in retelele de telefonie mobila vor creste de patru ori, la nivel international, pana in 2007.

In 2003, aceste servicii au generat venituri de 13 miliarde de euro. Pana in 2007, suma ar putea creste la 60 de miliarde de euro, a estimat directorul departamentului de marketing si relatii cu clientii din cadrul Nokia, Pekka Ala-Pietila, cu ocazia forumului ICT organizat in cadrul targului tehnologic CeBIT de la Hanovra.

Clientii operatorilor de telefonie mobila pot opta pentru diferite servicii de divertisment, cum ar fi tonuri de apel specifice sau jocuri. Anul trecut, piata celularelor cu ecran color si camera de fotografiat a inregistrat vanzari globale de 70 de milioane de unitati.

Sony Ericsson, numarul cinci in ierarhia mondiala, estimeaza ca terminalele echipate cu camera de luat vederi vor acoperi 30% din vanzarile totale pe care le va realiza in acest an. La randul sau, grupul german Siemens a anuntat in cadrul CeBIT ca toate modelele sale noi vor avea integrata o camera de luat vederi. Firma de cercetare Gartner Dataquest preconizeaza ca piata mondiala de telefoane mobile se va extinde in acest an de la 520 de milioane de unitati la 580 de milioane de unitati. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT