x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celularul te incurajează

Celularul te incurajează

de Mihai Manole    |    09 Oct 2007   •   00:00
Celularul te incurajează
Sursa foto: YOSHIKAZU TSUNO/

Un nou tip de telefon mobil, deocamdată in varianta prototip, ar putea indeplini in curănd şi rolul de asistent medical sau de antrenor al posesorului.

Modelul Wellness al japonezilor de la DoCoMo, in colaborare cu Mitsubishi, iţi poate lua pulsul, măsura nivelului grăsimilor din corp, iţi evaluează nivelul de stres şi te relaxează cu o discuţie revigorantă sau iţi spune dacă ai o respiraţie... neplăcută. Prototipul a fost prezentat in cadrul celui mai mare tărg de electronice de consum din Asia, CEATEC. Wellness are incorporat un senzor care detectează mişcările corpului şi calculează apoi căte calorii au fost arse.

Senzorul "ştie" dacă mergi, alergi, urci scările sau te odihneşti şi te ajută să pui la punct un plan de jogging in care să fie calculate timpul de alergare, caloriile arse, distanţa parcursă, totul in timp ce asculţi muzică pe Wellness. Pentru a-ţi calcula nivelul grăsimilor din corp, e suficient ca telefonul să fie ţinut cu braţele intinse, iar un senzor din partea superioară a celularului iţi ia pulsul din deget. Purtătorul de cuvănt al producătorului, Noriaki Tobita, a testat şi funcţia de analiză a respiraţiei. A suflat intr-o mică gaură pe partea laterală a aparatului şi după trei secunde pe ecran a apărut mesajul "Nu e rău!".

Dispozitivul poate oferi şi o scurtă şedinţă de consiliere psihologică, incurajăndu-te dacă eşti stresat: "Fruntea sus!".

×
Subiecte în articol: IT