x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget China: Un robot a obţinut o notă mare la testul naţional de acreditare a medicilor

China: Un robot a obţinut o notă mare la testul naţional de acreditare a medicilor

07 Noi 2017   •   18:16
China: Un robot a obţinut o notă mare la testul naţional de acreditare a medicilor

Un robot creat în China a obţinut o notă ridicată la proba scrisă a testului naţional de acreditare a medicilor, au anunţat luni autorităţile din această ţară, citate de agenţia de presă Xinhua. 

Robotul, creat de compania chineză de tehnologie iFlytek în colaborare cu Universitatea Tsinghua, a obţinut un scor de 456, mult peste pragul minim de 360 de puncte, potrivit Comisiei de Planificare în domeniul Sănătăţii şi al Familiei din provincia Anhui. 

În acest an, aproximativ 530.000 de persoane din întreaga ţară au participat la acest concurs ce a avut loc în luna august. Centrul Naţional de Examinare Medicală a publicat luni rezultatele de la proba scrisă a testului. 

Monitorizat de reprezentanţi ai unei comisii de supraveghere, robotul a participat la test în acelaşi timp cu mai mulţi contracandidaţi umani, într-o sală de examen în care nu exista acces la internet şi nici semnal pentru telefoanele mobile. Întreaga probă a fost înregistrată cu camere video pentru a preveni orice tentativă de înşelătorie, au precizat reprezentanţii companiei iFlytek. 

Testul a demonstrat că robotul-doctor stăpâneşte procesul de auto-învăţare şi deţine abilităţi de rezolvare a problemelor. El va fi utilizat pentru a-i asista pe medici în timpul procedurilor de diagnosticare clinică şi, în viitor, va putea să "consulte" pacienţi din spitale, centre comunitare şi reşedinţe private.AGERPRES

×