x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Combo 5107 LM, primul GPS cu cameră video. La ce preţ intră pe piaţa din România

Combo 5107 LM, primul GPS cu cameră video. La ce preţ intră pe piaţa din România

de Alexandru Radescu    |    30 Sep 2014   •   14:37
 Combo 5107 LM, primul GPS cu cameră video. La ce preţ intră pe piaţa din România

Presaţi de diverse alte gadget-uri şi de servicii online, echipamentele GPS (tradiţionale) caută cu disperare să se reinventeze pentru a supravieţui. Iată că Mio, unul dintre jucătorii importanţi în industria producătorilor de echipamente GPS aduce şi pe piaţa din România primul model cu cameră video. Camera video funcţionează simultan cu modul GPS şi, pentru a fi accesată, trebuie aleasă opţiunea „Cameră de parbriz” din meniul principal.

Noul dispozitiv asigură o înregistrare HD (720p) a călătoriei de la momentul pornirii maşinii şi până la destinaţie. Diafragma camerei este de F2.4, cu un unghi larg, de 120 grade.

Combo 5107 LM are un ecran tactil de 5 inci şi dispune de serviciul de actualizare gratuită a hărţilor, Lifetime Map Update (LMU): până la 4 actualizări pe an, pe toată durata de viaţă a dispozitivului. Pentru a beneficia de hărţile actualizate, noul Combo trebuie conectat la PC şi instalată aplicaţia MioMore Desktop. Hărţile actualizate semnalează şi locurile unde sunt amplasate pe traseu camerele video de supraveghere, iar Combo 5107 LM va anunţa şoferii de acest lucru atât vizual cât şi sonor, indicând pe ecran viteza curentă a autovehiculului, limita legală, precum şi distanţa rămasă până la respectivul punct de supraveghere.

Echipamentul dispune de funcţia „IQ RoutesTM” care foloseşte o bază de date cu informaţii preluate de la milioane de şoferi pentru a optimiza ruta calculată, astfel încât utilizatorii să călătorească mai rapid şi mai eficient. În acelaşi timp, modulul perfecţionat „LearnMe Pro” monitorizează şi reţine stilul de condus al utilizatorului, oferind rute personalizate în funcţie de preferinţe. De asemenea, Combo 5107 LM dispune de funcţia de „Asistenţă la parcare”, afişând automat o listă de parcări disponibile, pe o rază de 1 km în jurul destinaţiei. Oferă şi asistenţă pentru încadrarea pe banda corectă a drumului, vizualizare 3D a intersecţiilor, ghidare în tuneluri şi informaţii despre rutele selectate.

Mio Combo 5107 LM va fi disponibil pe piaţa din România începând cu luna octombrie, la un preţ estimativ de 135 euro (plus TVA).

×