x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Compania Apple, luată la întrebări de Senatul SUA

Compania Apple, luată la întrebări de Senatul SUA

10 Ian 2018   •   13:56
Compania Apple, luată la întrebări de Senatul SUA

Apple se confruntă cu întrebări din partea Senatului SUA, legate de practica de a încetini deliberat performanța telefoanelor iPhone care au baterii mai vechi. Apple se confruntă cu presiune de pe ambele părți ale Atlanticului, scrie The Guardian.

Șeful comitetului de comerț al Senatului, Senatorul John Thune, i-a scris șefului executiv Apple, Tim Cook, pentru a întreba compania despre practica stabilită pentru telefoanele iPhone și despre consumatori.

„Soluțiile propuse de Apple au determinat critici suplimentare din partea unor clienți, în special în legătură cu decizia companiei de a nu furniza servicii de înlocuire gratuită a bateriilor”, a spus Thune, care a cerut companiei răspunsuri până la data de 23 ianuarie.

Apple a recunoscut în decembrie că încetinește intenționat performanța telefoanelor iPhone mai vechi. Compania și-a cerut scuze pentru modul de soluționare al problemei, afirmând că această practică este folosită pentru „a face telefoanele iPhone să reziste cât mai mult posibil”.

„Nu am avut niciodată, și nici nu vom avea, intenția de a scurta în mod intenționat viața oricăror produse Apple sau de a degrada experiența utilizatorului pentru a face necesare actualizările”, se arată într-un comunicat al companiei.

Thune a pus la îndoială modul în care Apple a urmărit și a tratat reclamațiile consumatorilor cu privire la performanța lentă a iPhone-urilor, cât și dacă Apple va oferi rambursări clineților care au plătit prețul complet pentru înlocuirea bateriilor, după reducerea serviciului de înlocuire de la 79 de dolari la 29 de dolari.

Apple a refuzat să comenteze la cererea celor de la The Guardian.

×