x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget COMPLOT internaţional pentru "eliberarea Internetului" din Coreea de Nord

COMPLOT internaţional pentru "eliberarea Internetului" din Coreea de Nord

19 Iul 2014   •   13:07
 COMPLOT internaţional pentru "eliberarea Internetului" din Coreea de Nord

ONG Human Rights Foundation va reuni în august mai mulţi experţi în informatică, pentru a studia modul de a sparge blocajul, pe care regimul nord-coreean îl menţine asupra Internetului în ţară şi a permite cetăţenilor să aibă acces la informaţii din exterior, informează sâmbătă EFE.

Convocarea, denumită 'Hackathon', va avea loc între 2 şi 3 august în oraşul american San Francisco, în scopul de a reuni experţi din Silicon Valley - sediul mondial al tehnologiei informatice - a informat sâmbătă postul Radio Free Asia pe site-ul său sud-coreean.

Participanţii vor trebui să expună idei privind modul cum se poate introduce informaţie din exterior via Internet în Coreea de Nord. Şi, mai ales, despre resursele care pot fi utilizate de nord-coreeni pentru a obţine această informaţie, reducând la minimum şansele ca cetăţenii să poată fi descoperiţi sau pedepsiţi. 

ONG va invita la eveniment şi patru refugiaţi nord-coreeni care vor împărtăşi participanţilor din experienţele lor trăite în cea mai izolată ţară in lume. 

Human Rights Foundation a lansat anul trecut în Coreea de Nord, în cooperare cu grupuri sud-coreene de apărare a drepturilor omului, baloane care transportau stick-uri de memorie USB cu informaţii despre portaluri ca Wikipedia.

ONG Humans Rights Foundation, cu sediu la New York, a fost înfiinţată în 2005 de activistul venezuelan Thor Halvorssen Mendoza. (Agerpres)

×