x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “Computer Rage”: Tastaturi sparte şi mauşi distruşi

“Computer Rage”: Tastaturi sparte şi mauşi distruşi

de Cristian Ionescu    |    01 Apr 2009   •   00:00

Potrivit cercetătorilor de la British Psychology Society, jumătate dintre utilizatorii de computere suferă de afecţiunea numită "Computer Rage", sau furia împotriva computerelor.

Mai mult de jumătate din respondenţii la un sondaj efectuat în acest sens, au spus ca s-au enervat de mai multe ori pe lună din cauza computerelor , iar profesioniştii IT erau de negăsit sau ocupaţi atunci cand au avut nevoie de ei.

Studiul, efectuat de către cercetătorii Universităţii din Bolton, arată ca înjuratul calculatoarelor, precum şi lovirea tastaturii şi distrugerea mouse-ului, au devenit o formă obişnuită de exprimare a furiei şi frustrării. Cei chestionaţi au declarat că principalele motive pentru care şi-au ieşit din fire au fost munca de proastă calitate rezultată în urma utilizarii computerului şi timpul pierdut sau depăşirea termenului limită de predare a proiectelor la care lucrau.

Mai exact, din cei 126 de participanţi, 54% au fost verbal agresivi faţă de computerul lor, în timp ce 40% au admis că s-au implicat în agresiune fizică impotriva calculatorului. Majoritatea participanţilor au declarat că se înfurie în jur de trei-patru ori pe lună pe un computer, nu neaparat personal.

Potrivit cercetatorilor britanici, cea mai bună modalitate de a renunţa la aceste practici distructive, este participarea la cursurile de controlare a furiei (anger management), ţinute de psihologii companiilor angajatoare, sau de cei privaţi.

×
Subiecte în articol: IT