x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Concurs de aplicaţii mobile cu premii de 40.000 euro

Concurs de aplicaţii mobile cu premii de 40.000 euro

de Alexandru Radescu    |    22 Oct 2012   •   14:53
Concurs de aplicaţii mobile cu premii de 40.000 euro
Sursa foto: SVEN NACKSTRAND/AFP

Gigantul suedez Ericsson lansează o nouă ediţie a concursului global de aplicaţii mobile, Application Awards 2013.

Anul acesta vor exista două secţiuni: una pentru studenţi şi una pentru companiile mici şi medii cu mai puţin de 100 de angajaţi. EAA 2013 le propune participanţilor să dezvolte aplicaţii pe tema „Apps for City Life” (Aplicaţii pentru viaţa urbană), o societate conectată prin intermediul reţelelor broadband, aplicaţiilor şi serviciilor mobile şi în cloud.
Echipele participante vor dezvolta o aplicaţie pentru Android care să corespundă temei propuse.  Termenul limită pentru înscrieri este februrie 2013.

Anul acesta, vor exista trei premii pentru fiecare secţiune: 25 000 de euro (locul I), 10 000 de euro (II), 5 000 de euro (III) si diplome de participare pentru locurile IV si V.

Anul trecut, la secţiunea companii, câştigătoare a fost o aplicaţie dezvoltată în Kenya şi destinată sistemului medical. La secţiunea pentru studenţi, premiul întâi a fost acordat unei aplicaţii de chat şi pictură, dezvoltată în China. Nu în ultimul rând, platforma socio-medicală dezvoltată în Egipt şi care oferă acces la informaţii medicale a obţinut premiul  pentru tehnologie folosită în scopuri umanitare. În total, la EAA 2012 au participat 143 de echipe din peste 50 de ţări, în competiţie fiind înscrise 242 de idei, clipuri video şi aplicaţii – de două ori mai multe ca în anul precedent.

Mai multe detalii despre competiţie la ericssonapplicationawards.com

×
Subiecte în articol: ericsson gigant aplicatie