x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Consolele şi prietenii

Consolele şi prietenii

de Alexandru Radescu    |    19 Iul 2008   •   00:00
Consolele şi prietenii

EVENIMENT  ●  Au "furat" tîrgul industriei jocurilor video
Noutăţile prezentate în acest an la E3 în domeniul consolelor arată o tendinţă de trecere de la "competiţie" la "cooperare" între utilizatori. Adevărate gadgeturi familiale, consolele se prezintă cu numeroase noi aplicaţii, dar şi cu o convergenţă a serviciilor.



EVENIMENT  ●  Au "furat" tîrgul industriei jocurilor video
Noutăţile prezentate în acest an la E3 în domeniul consolelor arată o tendinţă de trecere de la "competiţie" la "cooperare" între utilizatori. Adevărate gadgeturi familiale, consolele se prezintă cu numeroase noi aplicaţii, dar şi cu o convergenţă a serviciilor.

Ceea ce era pînă în prezent Electronic Entertainment Expo, cea mai importantă expoziţie pentru industria jocurilor video, s-a transformat în ediţia 2008 într-un E3 Media&Business Summit. Un tîrg organizat de mari companii din domeniu pentru presa de profil şi "schimb de experienţă" pentru reprezentanţii industriei de profil. Mai mult, evenimentul din Los Angeles din acest an pare mai degrabă un show al producătorilor de console (Microsoft, Sony, Nintendo) în jurul cărora gravitează multe companii: dezvoltatori de jocuri, producători de accesorii şi gadget-uri dedicate.

DE TOATE. Nintendo a prezentat Wii Music, o distracţie prin care poţi să simulezi utilizarea a peste 50 de instrumente muzicale. O altă noutate este WiiSpeak prin care utilizatorii chat-uiesc vocal, iar "Animal Crossing: City Folk" va fi disponibil în cursul anului.

Pentru posesorii de Xbox 360, Microsoft a anunţat parteneriatul cu Netflix, precum şi jocurile  "Fable 2" şi "Gears of War" 2.

În ceea ce-i priveşte pe cei de la Sony, compania a anunţat serviciul de download video pentru PS3, reduceri de preţ pentru modelul cu stocare de 80 GB (acelaşi lucru făcîndu-l şi Microsoft cu Xbox 360 de 20 GB) precum şi jocurile "Resistance", "Motor Storm" şi "God of War".


Accesorii şi gadget-uri

Fiind în ton cu actualul E3, Logitech a prezentat numai gadget-uri şi accesorii pentru console, Sony şi Nintendo. Volanul de curse Driving Force Wireless pentru Playstation 3 (foto) include un suport ce se aşază confortabil în poală: comenzi integrate pentru frînă şi viteză. Funcţia force feedback, spre deosebire de "vibration" sau tehnologia "rumble", creează feedback direcţional precis şi tactil ce simulează forţele ce intervin pe parcursul jocului. De la primele produse cu funcţia "force feedback", lansate de Logitech în 1998, au fost proiectate 18 modele de volane, vînzările ajungînd la 5 milioane de unităţi. Dispozitivul va fi disponibil în Europa de luna viitoare, preţul recomandat este de 80 de euro. Pentru consola Wii au prezentat la tîrg tastatura cordless, gîndită pentru a facilita comunicarea pe internet. Dispozitivul va fi disponibil începînd cu luna august, preţul recomandat în Europa fiind de 30 de euro. De asemenea, pentru Nintendo DS Lite şi PlayStation Portable, firma elveţiană a lansat carcase din policarbonat. Pentru DS Lite, carcasa poate stoca pînă la patru jocuri dedicate, în timp ce în modelul pentru PSP încape o baterie Sony de 2.200 mAH. Cele două modele vor fi disponibile în magazinele din România începînd cu luna august la un preţ recomandat de 10 euro.

×
Subiecte în articol: IT