x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Convertoare MP3

Convertoare MP3

01 Mar 2007   •   00:00
Convertoare MP3

TIPS & TRICKS > Convertoare MP3
Ti s-a intamplat sa iti iei un telefon si sa iti dai seama ca muzica pe care o ai in calculator nu merge si pe mobil? Asta se intampla datorita faptului ca unele mobile inca nu au adoptat deja popularele formate MP3, WMA sau RealAudio sau pur si simplu fiindca iPod-ul si PSP-ul sunt niste gadgeturi mult prea "destepte" incat sa-si bata capul sa interpreteze clipurile si muzica in formatul tau preferat. Ti s-a intamplat sa iti iei un telefon si sa iti dai seama ca muzica pe care o ai in calculator nu merge si pe mobil? Asta se intampla datorita faptului ca unele mobile inca nu au adoptat deja popularele formate MP3, WMA sau RealAudio sau pur si simplu fiindca iPod-ul si PSP-ul sunt niste gadgeturi mult prea "destepte" incat sa-si bata capul sa interpreteze clipurile si muzica in formatul tau preferat. Pentru astfel de situatii au aparut convertoarele audio si video pentru mediile portabile.

Allok MP3 to AMR Converter

  • Tip licenta: Comercial
  • Pret: 24.99 $
  • Dimensiune: 3.55 MB (4 minute, 7 secunde @ 128 kbps)
  • - Interfata programului este destul de intuitiva si nu trebuie sa fii licentiat in programare pentru a-ti da seama cum se lucreaza cu acest convertor audio. Singura problema pe care ai putea sa o intalnesti ar fi in alegerea formatului potrivit pentru telefonul tau.
  • Softul celor de la Allok este unul specializat pe fisiere audio, fiind un convertor pentru telefoanele mobile mai putin favorizate, suportand toate formatele mobile folosite de industria celularelor color. Programul poate converti cu usurinta din formatele WAV, MP3, OGG, WMA, AC3, AMR, 3GP, MP2, RM, RMVB, RAM, VCD, VOB, AVI, MPEG, WMV, ASF in formatele portabile AAC, AC3, AMR, MP2, MP3, MP4, OGG si WAV, fiind structurat foarte vizual si rapid de configurat.
  • Transformarea unei melodii din format MP3 in AMR dureaza aproximativ 20 de secunde, fiind foarte rapid cand vine vorba chiar de melodii mai mari, iar in cazul conversiei in formatul AAC convertirea dureaza un pic mai mult, in jur de un minut si 20 de secunde pentru a termina transformarea.

    Miksoft Mobile

  • Media Converter
  • Tip licenta: Freeware
  • Pret: 0
  • Dimensiune: 2.17 MB (2 minute 22 secunde @ 128 kbps)
  • Convertorul gratuit al celor de la Miksoft se bazeaza pe o suita de programe open-source, numita FFMPEG, si este distribuit gratuit pe internet. Programul, desi mult mai "aerisit" din punct de vedere al interfatei, este si mai bine dotat, putand converti atat fisiere audio, cat si video. Nu stiu cine ar avea rabdare sa isi converteasca filmul preferat in format 3GP numai pentru a-l vedea la nesfarsit pe telefonul mobil, dar suportul pentru formatele video este perfect pentru videoclipuri sau filmulete mici.

    Unul dintre cele mai solicitante lucruri pentru tine ca utilizator, la acest program, este sa alegi melodiile pe care doresti sa le convertesti si sa le faci drag’n’drop in lista sau sa le adaugi apasand pe butonul "+" situat in partea dreapta. Apoi trebuie selectat formatul suportat de mobilul tau si calitatea la care doresti sa faci conversia.

    In cazul formatului AMR, raportul intre calitate-marime este foarte mic pentru cea mai slaba setare si pentru cea mai calitativa, asa ca este indicat sa selectezi "High" la calitate, pentru ca sunetul sau melodia sa poata avea o calitate audio rezonabila atunci cand este redata pe mobil.

    Pentru a initia conversia, tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe butonul "convert now!" si sa astepti cateva secunde pana cand programul termina de convertit, pe rand, fiecare fisier audio din lista. Dupa ce transformarea a avut loc, va aparea un mesaj cu detalii despre numarul de fisiere convertite, erorile ce au aparut pe parcursul conversiei si bitrate-urile la care au fost create AMR-urile. O melodie de aproximativ 3 minute va avea in jur de 300 KB, in functie de bitrate-urile acesteia.

    Pentru fericitii posesori de iPod sau PlayStationPortable, cu siguranta faptul ca acestea nu stiu sa interpreteze formatele video uzuale nu mai e de mult o noutate. Daca nu iti permiti sa iti upgradezi firmware-ul consolei PSP la ultima versiune pentru a putea beneficia de MPEG4-AVC, atunci va trebui sa folosesti un convertor pentru a-ti putea transfera clipurile in consola. Acelasi lucru se intampla si cu formatul proprietar iPod, care da multa bataie de cap melomanilor care vor sa isi transfere clipuri in player.

    Pinnacle Mobile Media Converter

  • Tip licenta: Comercial
  • Pret: 29.99 $
  • Dimensiune: CD - 110 MB (2 ore 0 minute 8 secunde @ 128 kbps)
  • Convertorul celor de la Pinnacle nu stie sa faca prea multe, dar avantajul lui este ca se adreseaza exact publicului care are nevoie de asa ceva. Acesta suporta conversia direct de pe DVD sau dintr-un fisier aflat pe harddisk, in cele doua formate proprietare, putand selecta unul din cele patru niveluri de calitate.

    Desi este un program foarte rapid de conversie, singurul lui dezavantaj este ca nu e un pic mai complex in functionalitate, dar probabil asta tine mai mult de marketing decat de utilitate sau necesitate.

    Cum iti uploadezi melodiile in telefon

    Dupa ce ai reusit sa iti convertesti melodiile in formatul preferat al telefonului tau, mai ramane problema urcarii acestora in memoria telefonului. De obicei, aceasta sarcina este una foarte simpla, in cazul transmiterii prin mediile wireless (Bluetooth, IRDA) sistemul de operare este singurul lucru necesar. Acesta detecteaza automat o conexiune si creeaza automat o scurtatura pe desktop cu ajutorul careia poti urca fisierele necesare.

    floAt’s Mobile Agent este un program distribuit in regim freeware de navigare si configurare pentru telefoanele mobile. Pentru a putea gestiona telefonul mai bine si pentru a accesa toate functiile de care acesta dispune nu este de ajuns sa faci telefonul sa se recunoasca cu sistemul de operare, este necesar un manager pentru telefoane mobile. floAt’s Mobile Agent poate downloada si trimite SMS-uri, poate modifica setari si contacte, iar cu ajutorul managerului de fisiere poti urca si cobori mai simplu fisierele media. Site: http://fma.sourceforge.net/
  • ×
    Subiecte în articol: mobile