x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Copii, aveti grija ce cadouri va doriti!

Copii, aveti grija ce cadouri va doriti!

03 Apr 2004   •   00:00

Pentru multi copii din SUA, cadourile nu vor mai avea savoarea de altadata. Oamenii de stiinta si parintii s-au gandit sa stranga latul controlului in jurul incheieturii copiilor lor.

Mai precis, este vorba de un telefon pentru copii, dotat cu sistem GPS. Inovatia se multiplica deja in Statele Unite in milioane de exemplare. Iata ce crede doamna Wilson R. din Boston, mama a doua fete cu varste de opt, respectiv zece ani, despre aceasta solutie tehnologica: „Nu as vrea sa violez intimitatea copiilor mei, dar sunt mai linistita cand primesc semnale prin sistemul GPS si vad unde se afla fetele mele. Dar sunt constienta ca peste cativa ani, fetele n-or sa mai vrea sa auda de acest tip de cadouri high-tech".

Parerile adultilor sunt impartite. John Reinstein, director al Uniunii Americane a Libertatilor Civile din Massachusetts, zice ca „parintii pot face o gramada de lucruri prin care sa-si controleze copiii, ascunzandu-se dupa paravanul grijilor familiale. Pe alta parte, copiii pot pur si simplu sa nu-si ia telefoanele cu ei. Alta ar fi situatia daca Guvernul ar impune purtarea telefoanelor cu GPS in rucsacul de zi cu zi". Global Positioning System (GPS) este un sistem care, odata introdus in telefonul tau, iti permite localizarea posesorului unui telefon din aceeasi retea, cu conditia ca telefonul sa nu fie inchis. Conform unor statistici realizate de o firma de marketing din Boston, Yankee Group, in America exista 60 de milioane de utilizatori ai telefoniei mobile, cu varste cuprinse intre 11 si 24 de ani.
Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT