x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Copiii, victime ale hărţuirii online

Copiii, victime ale hărţuirii online

10 Oct 2011   •   13:42

Situatie alarmanta in ceea ce priveste siguranta copiilor care navigheaza pe internet. Un studiu recent realizat de compania romaneasca de securitate informatica BitDefender arata ca peste jumatate dintre copiii hartuiti online au fost grav afectati suferind stari de violenta, manie, tristete sau apatie. Per ansamblu, 89% dintre parintii participanti la sondaj spun ca micutii lor le-au vorbit despre forme de hartuire online (cyberbully-ing).

Fenomenul de Cyberbully-ing este o forma de agresiune virtuala, care se manifesta prin amenintari, hartuire, umilire sau comportamente violente indreptate asupra unei victime in mediul online, fie pe platforme virtuale, prin programele de mesagerie instanta sau pe e-mail. In urma unor astfel de comportamente, 19% dintre parintii intervievati au declarat ca au cautat ajutor specializat pentru copiii lor, conform studiului Bitdefender. Studiul a fost desfasurat pe un esantion de 1.740 de parinti din cinci tari.

Potrivit raportului mentionat, copiii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani petrec in medie mai putin de o ora pe internet pe zi, in timp ce copiii cu varste intre 15 - la 18 de ani petrec mai putin de trei ore pe zi. In ceea ce priveste activitatea pe Internet, 31% dintre cei cu varste cuprinse intre 16-18 ani 'atarna' pe retelele sociale.

×