x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum a lăsat Poşta Română să-i fie încălcate drepturile la prestarea anumitor servicii

Cum a lăsat Poşta Română să-i fie încălcate drepturile la prestarea anumitor servicii

17 Mai 2012   •   17:01

Ministerul Comunicatiilor si ANCOM vor transmite autoritatilor si institutiilor statului o scrisoare de informare cu privire la drepturile exclusive ale Postei Romane, cerand rezilierea acordurilor care incalca legislatia.

"Am convenit cu ANCOM ca impreuna sa trimitem o scrisoare de informare prin care sa aducem la cunostinta autoritatilor si institutiilor statului ca pana la 31 decembrie 2012 Posta Romana are monopol asupra unor servicii si, daca au contracte in derulare cu alti operatori postali, sa le rezilieze. Dupa ce ii vom informa, atunci vor fi in culpa daca nu reziliaza contractele respective sau incheie contracte care incalca monopolul operatorului postal", a declarat, azi ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, prezent la “Ziua Comunicatiilor'.

El a adaugat ca beneficiarii care au incheiat contracte pentru servicii asupra carora Posta Romana are drept exclusiv nu erau obligati sa stie ca operatorul postal national are monopol.

"Era datoria Postei Romane sa atraga atentia beneficiarilor, prin numerosii directori spre exemplu, ca se incalca un drept exclusiv si sa intervina. N-au facut-o si este extrem de suprinzator", a spus Nica.

Ministrul a spus ca aceste servicii sunt prestate ilegal, ca a cerut ANCOM sa faca verificari si ca aplicarea unor amenzi de 5.000 de lei nu rezolva situatia.

"Un alt lucru curios este ca Posta Romana, din informatiile pe care le am de la ANCOM, nici nu s-a prezentat la licitatiile organizate de institutii ale statului, cum ar fi Ministerul Administratiei si Internelor. Exista suspiciunea ca a fost o actiune dirijata si coordonata prin care au fost sprijinite anumite firme private in dauna Postei", a precizat ministrul



Consiliul de Administratie al Postei Romane va discuta maine un plan de restructurare pentru evitarea falimentului, care prevede o noua organigrama, destituirea a 100 de directori si 1.068 de salariati TESA.

×
Subiecte în articol: licitaţii amenzi nica, posta romana