x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum folositi noua aplicatie jurnalul.ro

Cum folositi noua aplicatie jurnalul.ro

27 Ian 2014   •   12:09
Cum folositi noua aplicatie jurnalul.ro

Puteți accesa noua aplicație Jurnalul powered by MediaServista accesând http://jurnalul.mediaservista.com sau făcând click pe bannerul www.jurnalul.ro. Pentru a accesa aplicația, este nevoie de a vă autentifica prin intermediul contului vostru de Facebook. Prima dată câd faceți acest lucru, veți fi notificați legat de aplicația Jurnalul.ro de Facebook care are nevoie de permisiunea de a accesa profilul vostru.



La prima accesare a aplicației, MediaServista nu știe încă nimic despre tine. Așa că va trebui să selectezi cel puțin 3 categorii de interese, pentru a-ți servi un flux inițial de știri.


Vei putea oricând să adaugi sau modifici aceste categorii din meniul de administrare.


O dată ce aplicația este încărcată, in secțiunea principală a ecranului vei vedea titlurile știrilor tale personalizate. Pentru fiecare știre vei putea genera un rezumat automat, vei putea indica că îți place sau displace știrea și vei putea distribui știrea prin email sau Facebook.


Fluxul personalizat de știri este actualizat prin folosirea butonului de “Refresh” din partea din dreapta sus a paginii.


Poziționând cursorul în regiunea principală și făcând scroll, vei putea încărca mai multe știri din fluxul tău personalizat, știri care au fost publicate în trecut. În partea dreaptă a ecranului vor fi afișate ultimele știri Jurnalul.ro, un flux nepersonalizat care îți va permite să citești conținut nou pentru a-ți modifica preferințele.



Accesând o știre, pagina respectivă a Jurnalul.ro va fi deschisă în browser, MediaServista păstrând o bară de control în partea superioară a ecranului și butoane de navigare în partea laterală.
Este important ca browsingul pe Jurnalul.ro să fie făcut prin intermediul aplicației MediaServista, prin meniul și butoanele aplicației, pentru ca platforma inteligentă să poată învăța ce citești.


Bara de meniu superioară oferă aceleași funcționalități ca și fluxul de știri din meniul principal:


 
Distribuie știrea prin Facebook sau E-mail
 

 
Generare automată de rezumat
 

 
MediaServista învata ce te intereseaza analizând atent cum interacţionezi cu ştirile pe care le citeşti. MediaServista ajunge să te cunoască din ce in ce mai bine cu cât o folosesti mai mult.

 

Exprima-ţi aprobarea, multumirea prin apasarea simbolului care reprezinta gestul cu degetul mare al mâinii în sus (Thumbs Up). MediaServista va înţelege că doreşti să primeşti mai mult conţinut de genul respectiv în viitor.
 

 
Foloseşte Thumbs Down ca să iţi exprimi explicit dezinteresul faţă de conţinutul respectiv. MediaServista va înţelege că nu te interesează genul respectiv de conţinut.
 

 
Varianta curată a paginii, prin care se elimină toale elementele adiționale din site-ul Jurnalul, putând citi doar textul știrii curente, în mod text.
 

 
Prin butonu roșu din colțul stânga sus te poți întoarce în pagina principală a aplicației.

 
 
 
Pe măsură ce citești, știrile accesate de tine vor apărea în fluxul de știri din pagina principală doar cu titlu și culoare estompată, fiind marcate ca citite. La actualizarea fluxului, știrile dispar din fluxul principal si se vor regăsi in secţiunea “Citite”.


Pentru administrarea contului tău, accesează iconița din stânga sus, în ecranul principal.



Poți reveni la știrile tale, poți vizualiza știrile citite, vizualiza categoriile configurate în contul tău, defini și prioritiza noi categorii, dar și vizualiza știri din alte categorii.


Făcând click pe iconița cu rotițe din meniul de administrare, poți să ieși din aplicație sau să îți administrezi categoriile.


Lista de categorii definită la început sau învățată automat de aplicație poate fi modificată prin adăugarea de noi categorii, ștergerea lor și prioritizarea categoriilor pentru a se potrivit domeniilor tale de interes. 

×