x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum să publici, ZILNIC, 10.000 de articole pe Wikipedia

Cum să publici, ZILNIC, 10.000 de articole pe Wikipedia

16 Iul 2014   •   17:00
Cum să publici, ZILNIC, 10.000 de articole pe Wikipedia

Deşi pare greu de crezut, un singur om, suedezul Sverker Johansson, este autorul a nu mai puţin de 8,5 % din totalul articolelor din Wikipedia, el publicând în ultimii şapte ani 2,7 milioane de texte, relatează miercuri ziarul spaniol 'Abc'. 

Randamentul său este de invidiat: 10.000 de articole într-o zi bună de lucru. Această performanţă este posibilă graţie unui soft, pe care l-a botezat 'Lsjbot', care caută informaţii în baze de date fiabile şi le rezumă sub formă de articol, după cum scrie publicaţia 'Gizmodo'. 

Metoda sa nu este unanim apreciată, principala critică ce i se aduce fiind lipsa de creativitate, dar Wikipedia o acceptă de mai mulţi ani. Fundaţia care se află în spatele celei mai citite enciclopedii on-line are un colectiv de editori specializaţi, care revizuiesc şi aprobă textele. 

Johansson abordează teme precum geografie, istorie, inginerie, în articole de dimensiuni nu prea mari, cuprinzând date şi informaţii bazice legate de subiectul respectiv. 

Majoritatea contribuţiilor sale sunt în limba suedeză, ceea ce explică, într-o mare măsură faptul că versiunea lingvistică în suedeză a Wikipediei este una dintre cele mai extinse. Sverker Johansson publică şi texte în vietnameză, limba maternă a soţiei sale. (Agerpres)



×