x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum salvezi setarile din Microsoft Office

Cum salvezi setarile din Microsoft Office

24 Aug 2006   •   00:00
TIPS & TRICKS > OFFICE
In cadrul Microsoft Office 2003 exista un wizard ce se numeste Save My Settings. Permite salvarea setarilor Office intr-un fisier, pentru a le putea importa ulterior fie pe acelasi computer, fie pe un altul cu Office 2003 instalat. Aceste setari sunt salvate intr-un fisier de tip .ops ce contine o instanta a tuturor setarilor facute in registri pentru aplicatia Office. Iata cum te poti folosi de aceasta optiune. Asigura-te ca wizardul este instalat si paraseste toate aplicatiile Office. Pentru a face acest lucru: click pe butonul de Start>All Programs>Microsoft Office>Microsoft Office Tools. Daca in acest meniu exista Save My Settings Wizard, atunci acesta este instalat, daca nu, pentru instalare trebuie sa urmezi calea: Start>Control Panel>Add or Remove Programs>Change or Remove Programs.

Din lista de programe Add or Remove Programs, selectati Microsoft Office 2003 si apoi alegeti optiunea Change. In fereastra de Setup dati click pe Add or Remove Features, bifati Choose advanced customization of applications si apoi apasati Next. In arborele Features to Install extindeti Office Tools si bifati Save My Settings Wizard. Apoi alegeti optiunea Run All From My Computer. Mai aveti de dat click pe Update si OK dupa ce se termina instalarea.

Dati click pe Start>All Programs>Microsoft Office>Microsoft Office Tools>Microsoft Office 2003 Save My Settings Wizard.

In wizardul urmator apasati Next.

Selectati Save the settings from this machine si apoi click pe Next.

Alegeti locatia unde doriti sa salvati fisierul si apoi alegeti Finish.

MR. TRICK

Comenzi Word

Shift+F3 schimba literele mari in litere mici si invers. Poti selecta o bucata de text pe care vrei sa o transformi. Daca tii apasat Shift si apesi succesiv pe F3, poti transforma succesiv doar litera de inceput a cuvintelor, apoi toate literele mari si toate literele mici

Ctrl+Shift+W subliniaza toate cuvintele din textul selectat dar nu si spatiile.

Ctrl+BackSpace sterge un intreg cuvant aflat la stanga cursorului

Ctrl+Del sterge un intreg cuvant aflat la dreapta cursorului.

Ctrl+W inchide fereastra curenta dar nu si programul Word. Este o comanda utila pentru computerele ceva mai lente, care au nevoie de cateva secunde inainte sa porneasca programul

Ctrl+F deschide fereastra de Find, cu ajutorul careia puteti cauta un cuvant sau o fraza in interiorul documentului

Alt+Ctrl+F adauga o nota de subsol documentului curent.

Ctrl+F6 realizeaza trecerea de la o fereastra Word la alta. Este un fel de comanda Alt+Tab care iti schimba doar ferestrele Word.

Ctrl+Shift+> mareste fontul textului selectat, iar Ctrl+Shift+ micsoreaza fontul
×
Subiecte în articol: Microsoft office microsoft office