x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum va aduce Google+ profit pentru Facebook

Cum va aduce Google+ profit pentru Facebook

02 Aug 2012   •   12:18
Cum va aduce Google+ profit pentru Facebook

Google a achizitionat, recent, compania Wildfire Interactive Inc., care este specializata in publicitatea pentru site-uri de socializare. Wildfire se intampla sa fie si partenerul de marketing cel mai important al Facebook.

Una dintre surorile lui Mark Zuckerberg, Arielle, este junior product manager pentru Wildfire si foarte probabil in curand va fi angajata Google. De anul trecul Google se afla in concurenta deschisa cu Facebook dupa ce si-a lansat serviciul Google+. Arielle Zuckerberg este in compania Wildfire inca de la infiintare, conform profilului ei publicat pe Linkedin.

Business Insider spune intr-un articol ca o alta sora a lui Zuckerberg, Donna, este casatorita cu Harri Schmidt, product strategist tot la Wildfire. Acest lucru insemnand ca doi membrii ai clanului Zuckerberg vor fi angajati ai Google.

Cel mai mare dintre fratii Zuckerberg, Randi, a postat un mesaj pe Twitter in care ii felicita pe membrii familiei care lucreaza pentru Google si care, acum, sunt mai multi decat cei care lucreaza pentru Facebook. Randi, care a lucrat o vreme pentru Facebook, acum este producator la un reality show.

Reprezentantii Google nu au spus cat a cheltuit compania pentru achizitia Wildfire dar intr-un articol din publicatia TechCrunch este avansata suma de 250 milioane de dolari.

Wildfire este o platforma dedicata companiilor unde sa isi poata gestiona aplicatiile, mesajele de pe Tweeter, video-urile, reclamele, promotiile, etc. Jason Miller, Product Management Director al Google, a declarat pe blogul firmei ca: "Cu Wildfire, vrem sa cream posibilitatea clientilor nostri sa poata lua legatura mai usor cu cat mai multi oameni din toate platformele de socializare."

Achizitia determina o situatie destul de ciudata pentru Google si Facebook. Wildfire va fi integrat in Google+ dar va putea in continuare sa fie utilizata de companii precum Facebook. Indirect se poate spune ca Google va aduce profit pentru Facebook.

De aici se ivesc doua intrebari:
1. Fratii Zuckerberg se vor intelege in continuare?
2. Isi va continua Facebook colaborarea cu Wildfire?

×
Subiecte în articol: google facebook google+ zuckerberg wildfire