x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cumparaturi / Procesatorii de plati online

Cumparaturi / Procesatorii de plati online

15 Iun 2006   •   00:00

Nu demult, sistemul de plati online era subiect tabu pentru Romania, dar, o data cu dezvoltarea sectorului IT&C romanesc, a devenit o necesitate, ajungandu-se in 2005 ca vanzarile online de pe piata IT&C sa fie de 5% din totalul vanzarilor pe acest segment din Romania.

Dar ce face de fapt un procesator de plati online? Cam tot. In afara de site-ul propriu-zis si de o baza de date cu produsele sau serviciile ce se doresc a fi vandute, nu iti mai trebuie nimic. De la designul personalizat al site-ului pana la acceptarea platilor cu cardurile existente in Romania (VISA, VISA Electron, MasterCard si Maestro), cat si din afara (AMEX, JCB, DinersClub etc.), aplicarea de filtre antifrauda, calculare taxe de transport, notificari la aprobarea platii de catre banca, rapoarte privind vanzarile, interfata online de administrare, generare de link-uri si butoane, server securizat SSL si sistemul de comanda, toate cad in sarcina procesatorului de plati.

In primul rand, procesatorul elimina comenzile false.

In acest fel, livrarea produselor catre client se face numai dupa ce procesatorul de plati va confirma plata acestuia.

APARAT DE AER CONDITIONAT PLATINIUM AN 09 HRW

In speranta de a avea racoare in aceasta vara, am cautat pe internet un aparat de aer conditionat care sa nu ne prea goleasca buzunarul. Am gasit pe magazinultau.ro acest aparat cu capacitate de racire de 9.000 BTU si 9.650 BTU incalzire. Are telecomanda cu LCD si acopera o suprafata de 12-25 mp, unde mai pui ca are montajul si livrarea gratuite.
● Pret: 950 RON ● Taxa transport: 0 ● Modalitati de plata: virament bancar, mandat postal, numerar si card la livrare. ● www.magazinultau.ro

ACCESS POINT D-LINK AIRPLUS XTREMEGTM 2100AP

Daca ne-am hotarat sa facem o retea si e mai greu de tras cablul, putem achizitiona un acces point care functioneaza cam 100 m la interior si 400 m la exterior. Access point-ul beneficiaza de securizare conform standardului 802.11 g si poate accepta pana la 254 de utilizatori. Livrarea e gratuita si se face in maximum 48 de ore.
● Pret: 344 RON ● Taxa transport: 0 ● Modalitati de plata: virament bancar, numerar, ramburs la curier, card online sau in rate. ● www.emag.ro

CAMERA FOTO DIGITALA VIVITAR VIVICAM 3915

Daca tot suntem la capitolul chilipiruri am zis sa facem o trecere si pe Ebay. Aici am gasit o camera foto digitala, as putea spune "No Name", cu un senzor de 5 megapixeli. Am verificat referintele vanzatorului (lucru de altfel esential ca sa nu pierzi banii), care erau foarte bune, si daca produsul se livreaza in Romania. Odata trecuti acesti pasi, am facut comanda. Dureaza maximum sapte zile pana la livrare.
● Pret: 95 $ ● Taxa transport: 14,95 $ ● Modalitati de plata: transfer electronic (Western Union, Money Gram), VISA, MasterCard. ● www.ebay.com

PLACA RETEA WIRELESS REPOTEC RPC-WP0854

Cum nu putem sa facem reteaua doar cu un acces point si ne mai trebuie si o placa de retea, am continuat cautarea pe internet si am ajuns pe site-ul shopit.ro. Aici am gasit mai multe modele de placi de retea, dar ne-am orientat la cea de la Repotec datorita pretului si faptului ca ofera o rata de transfer de 54 Mbps pe standardul 802.11 g.
● Pret: 73 RON ● Taxa transport: 15 RON ● Modalitati de plata: numerar, ramburs la curier, virament bancar. ● www.shopit.ro

×
Subiecte în articol: online