x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cyber Games - In optimi la FIFA 2005

Cyber Games - In optimi la FIFA 2005

de Alexandru Radescu    |    21 Noi 2005   •   00:00
Cyber Games - In optimi la FIFA 2005

In Singapore a avut loc cea de-a V-a editie a World Cyber Games. Romania a participat cu doua echipe, la FIFA 2005 si Counter Strike, in total sase gameri.

Considerata cea mai mare competitie internationala a gamerilor, World Cyber Games este in acelasi timp si o dovada a nivelului la care se situeaza jocurile video: o industrie de miliarde de dolari care a ajuns sa se "bata" in popularitate cu muzica si cinematografia. In plus, daca filme inspirate din benzi desenate ati mai vazut, acum mergem la cinematograf sa vedem filme inspirate din jocuri video ("Doom", de exemplu).

PARTICIPANTI. Dupa cum se asteptau si organizatorii, a fost cea mai numeroasa participare si nu este de mirare "febra" mondiala a jocurilor pe calculator: peste 700 de gameri. Printre ei si doua echipe romanesti, care au participat la Counter Strike si FIFA 2005. Dupa primele doua zile de concurs, gamerii nostri au obtinut victorii si la Counter Strike, si la FIFA 2005. Astfel, echipa TeG (The Elder Gods) a invins Danemarca si Turkmenistan la Counter Strike, in timp ce f1re_80y (Marius Badita) s-a calificat in optimi la FIFA 2005, cu cinci victorii si doar o infrangere. Probele acestei editii au fost: Counter Strike, FIFA 2005, StarCraft, Need for Speed, WarCraft 3 si War Hammer 40.000 (pentru PC) si Halo 2, Dead or Alive (pentru consola).

INEDIT. Concursul a mai inregistrat o premiera: primul si singurul participant de sex feminin, la aceasta editie, Verena Vlajo, 24 de ani, din Austria. Cea mai mare realizare a sa, in acest domeniu este castigarea campionatului de "Need for Speed" de anul trecut, din Germania. Cel mai tanar participant, un iranian in varsta de 3 ani: Armin Golnam, adus de la gradinita de catre tatal sau. Cel mai in varsta participant a fost Lajos Hegedus din Ungaria, 39 de ani.

STATISTICI
La editia din acest an au participat peste 700 de "gameri" din 67 de tari, delegatia din Corea de Sud fiind cea mai numeroasa: 27 de echipe. La prima editie (Seul, 2001) au fost 430 de participanti din 37 de tari, in timp ce la editia de anul trecut (San Francisco) au participat 642 de gameri din 63 de tari.

La Campionatul din Singapore au participat peste 20.000 de spectatori si au fost acreditati 400 de ziaristi. (www.worldcybergames.com). Premiile puse in joc s-au ridicat la suma de 430.000 de dolari.

Au fost noua tari noi in competitie: Bangladesh, Pakistan, Croatia, Belarus, Moldova, Macedonia, Turkmenistan, Grecia si Egipt.

Editia din 2006 va avea loc in Italia, la Monza, si sunt asteptati peste 800 de gameri. In Coreea de Sud exista sase canale de televiziune dedicate exclusiv jocurilor pe calculator.
×
Subiecte în articol: IT fifa counter strike