x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget De cine se teme armata chineză

De cine se teme armata chineză

23 Apr 2014   •   18:27
 De cine se teme armata chineză

Armata chineză se confruntă cu o sarcină 'severă şi complexă' de a menţine confidenţialitatea, mai ales în contextul folosirii extinse a comunicaţiilor mobile şi pe internet, şi trebuie să îşi consolideze securitatea, relatează Reuters, citând un document oficial.

Confidenţialitatea este necesară pentru a ne asigura că armata chineză este capabilă atât să poarte un război, cât şi să îl câştige, a scris cotidianul Armatei de Eliberare a Poporului, citând un document aprobat de preşedintele Xi Jinping şi formulat de influenta Comisie Militară Centrală.

Trebuie 'să avem o înţelegere clară a acestei situaţii severe şi complexe legată de menţinerea confidenţialităţii, să rămânem cu mintea limpede şi să nu scutim niciun efort pentru a ne menţine secretele în siguranţă', conform aceleiaşi surse.

Armata a ordonat un control special şi o consolidare a procesului de gestionare a documentelor şi a altor elemente purtătoare de informaţii clasificate, precum şi a unor locaţii şi activităţi secrete, potrivit ziarului. Tehnologia de comunicaţii modernă presupune că este nevoie de măsuri pentru a asigura 'securitatea infailibilă a informaţiilor militare confidenţiale'.

Totuşi, ziarul nu a oferit exemple concrete şi nici nu a făcut referire la lacune recente ce ar fi putut suscita redactarea acestui document. Într-un comentariu separat, din acelaşi ziar, se precizează că confidenţialitatea militară este vitală pentru supravieţuirea şi dezvoltarea armatei, dar şi pentru deznodământul oricăror lupte în care s-a putea implica aceasta. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: armata chineza