x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Designul contează

Designul contează

22 Mai 2007   •   00:00

Coreenii au căştigat competiţia Intel Core Processor Challenge, destinată creării unor designuri noi, elegante pentru computerele bazate pe tehnologia Intel Viiv. Compania TriGem Computer a căştigat marele premiu pentru modelul Hone Theatre Lluon "Black Crystal".

Coreenii au căştigat competiţia Intel Core Processor Challenge, destinată creării unor designuri noi, elegante pentru computerele bazate pe tehnologia Intel Viiv. Compania TriGem Computer a căştigat marele premiu pentru modelul Hone Theatre Lluon "Black Crystal". Acesta se desparte definitiv de stilul tradiţional al carcaselor, caracterizate de culori terne şi dimensiuni mari, alegănd o variantă care combină ideal stilul cu funcţionalitatea, acustica şi funcţiile pentru divertisment digital. TriGem Computer va primi o sumă de pănă la 300.000 de dolari pentru amortizarea costurilor de lansare in producţie a sistemului căştigător al marelui premiu şi pănă la 400.000 de dolari pentru activităţi de marketing şi copromovare impreună cu Intel a sistemului căştigător. "Asono Merium", proiectul norvegienilor de la Mesiro, a ocupat locul 2. Aceştia vor primi pănă la 300.000 de dolari pentru amortizarea costurilor de lansare in producţie a sistemului. PC-urile cu Tehnologia Intel Viiv se bazează pe procesorul Intel Core 2 Duo, ce dispune de două unităţi de procesare.

STUDIU.

Importanţa designului unui computer, subiectul central al concursului, este demonstrată şi de un studiu recent Intel, care a descoperit că 73% din utilizatorii adulţi de computere doresc să cumpere computere al căror aspect reflectă propriul stil de viaţă. "Computerele nu ar trebui doar să ofere o experienţă de utilizare semnificativă şi atrăgătoare, ci şi să se potrivească din punct de vedere estetic cu stilul propriilor noastre case", spune un antropolog din echipa Intel. Competiţia va avea loc din nou anul acesta, căştigătorul urmănd să fie anunţat in cadrul ediţiei Intel Developer Forum, de la San Francisco, din septembrie 2008.

×
Subiecte în articol: intel gadget