x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Dosare penale pentru piraterie software

Dosare penale pentru piraterie software

de Alexandru Radescu    |    25 Sep 2012   •   14:10
Dosare penale pentru piraterie software

Peste 200 de dosare penale care vizeaza criminalitatea in domeniul pirateriei software au fost inregistrate de la inceputul anului pana in luna august, au anuntat azi reprezentanti ai Politiei Romane, intr-o conferinta de presa.

Potrivit Studiului Global privind pirateria software in anul 2011, realizat de Business Software Alliance, 63% dintre utilizatorii de PC-uri au folosit software piratat, iar valoarea comerciala a software-ului fara licenta instalat s-a ridicat la 207 milioane de dolari. Totusi, raportul BSA pentru Romania arata o scadere de un procent a ratei pirateriei software in 2011 fata de anul anterior.

Structurile specializate ale Politiei au efectuat in acest an peste 350 de actiuni de verificare, in urma carora au fost inregistrate 212 dosare penale care vizeaza criminalitatea in domeniul de referinta. In 66 dintre acestea s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de 81 persoane, suspectate de savarsirea a 112 infractiuni prevazute de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

×
Subiecte în articol: software piraterie igpr, bsa