x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget DreamHack București 2014. LORZII gamingului Na'Vi, Alliance, Fnatic vor oferi un spectacol DE EXCEPŢIE la Sala Polivalentă

DreamHack București 2014. LORZII gamingului Na'Vi, Alliance, Fnatic vor oferi un spectacol DE EXCEPŢIE la Sala Polivalentă

de Cristian Ionescu    |    22 Apr 2014   •   17:57
DreamHack București 2014. LORZII gamingului Na'Vi, Alliance, Fnatic vor oferi un spectacol DE EXCEPŢIE la Sala Polivalentă

Visul oricărui fan de jocuri pe calculator e pe cale să se împlinească în acest weekend (26-27 aprilie), la Sala Polivalentă, cu ocazia celui mai mare eveniment de sport electronic din România.  Începe DreamHack București 2014, un spectacol absolut pentru tara noastra, din punct de vedere al participantilor la competitie, dar mai ales al expunerii media şi ne arunca direct in fruntea listei celor mai interesante ţări pentru pasionaţii de sport electronic.

Natus Vincere (Na'Vi), Alliance, Fnatic, Cloud9, patru dintre cele mai bune echipe de DotA 2 din lume, se vor înfrunta la Sala Polivalentă din Capitală. Iată componenţa acestora:

Natus Vincere (Na'Vi)

Dendi (Danil Ishutin), XBOCT (Oleksandr Dashkevych), Puppey (Clement Ivanov), Funn1k (Hlib Lipatnikov) şi KuroKy (Kuro Salehi Takhasom) formează Natus Vincere (Na'Vi), cea mai iubită şi spectaculoasă echipă de sport electronic din lume,  renumită pentru revenirile absolut fantastice în confruntările de DotA 2.

The Alliance

Gustav Magnusson (s4), Henrik Ahnberg (AdmiralBulldog), Joakim Akterhall (Akke), Jerry  Lundkvist (EGM) şi Jonathan Berg (Loda) alcătuiesc "Alliance", campioana mondială en-titre la DotA 2. O echipă extrem de omogenă, renumită pentru abilitaţi strategice impresionante.

Fnatic

Tal Aizik (Fly), Johan Sundstein (N0tail), Adrian Kryeziu (Era), Kai  Hanbueckers (H4nn1) şi Kalle  Saarinen (Trixi) alcătuiesc "Fnatic", o echipă imprevizibilă, care a suferit multe modificări de-a lungul sezoanelor competiţionale, dar care a reuşit să se menţină în topul celor mai bune echipe de DotA 2 din lume.

Cloud9

Johan  Åström (pieliedie), românul Armand Pittner (bOne7), WehSing  Yuen (SingSing), Jacky Mao (EternaLEnVy) şi Kurtis Ling (Aui_2000) formează "Cloud9", fosta Speed Gaming, o echipă cu rezultate excepţionale în competiţiile de DotA 2.

Tot între 26-27 aprilie se va desfășura și etapa inaugurală a circuitului DreamHack Open 2014 (StarCraft 2), în cadrul DreamHack București. Astfel, 96 de jucători se vor lupta pentru premii în valoare totală de 25.000 de dolari și cele 4000 de puncte StarCraft 2 World Championship Series (WCS) puse în joc. Mai mult, primii patru jucători se vor califica automat și în turneul de la DreamHack Winter 2014.

Cei mai bine plătiți gameri profesioniști din lume vin la DreamHack București

Lee "Jaedong" Jae Dong – peste 500.000 de dolari

Coreeanul în vârstă de 24 de ani și-a început cariera în 2006, ca jucător de StarCraft: Brood War. În 2012 a făcut trecerea la StarCraft 2. A câștigat trei turnee OnGameNet StarLeague (OSL), devenind astfel deținătorul trofeului “Mouse-ul de Aur”. Palmaresul său mai numără două titluri MBCGame StarCraft League și locul I la turneul ASUS ROG: NorthCon 2013. Jaedong este la ora actuală gamerul profesionist cu cele mai mari câștiguri din lume: 508.586 de dolari.

Jang "MC" Min Chul – aproximativ 450.000 de dolari

Câștigător a două titluri Global StarCraft 2 League, coreeanul în vârstă de doar 22 de ani a reușit să strângă peste 451.926 de dolari în doar 5 ani de carieră ca gamer profesionist. MC a mai câștigat și DreamHack Stockholm Invitational (2011), Copenhagen Games Spring (2011), HomeStory Cup IV și IEM Season VI World Championship.

Silviu Stroie, omul din spatele organizării acestei competiţii, a fost responsabil şi pentru ediţia din 2013 a DreamHack Bucureşti, un eveniment care a atras definitiv atenţia comunităţii internaţionale de gaming spre România. 

Bucureşti - capitala mondială a JOCURILOR pe CALCULATOR. Cei mai buni gameri din lume fac show în Sala Polivalentă (interviu Silviu Stroie)

“DreamHack București pune România pe harta mondială a sportului electronic. Evenimentul s-a transformat deja în tradiție și se bucură de un succes deosebit. Sunt peste 3 milioane de pasionați ai jocurilor video în România. Printre ei, avem jucători profesioniști care urcă pe podiumurile competițiilor internaționale de gaming și ajung să fie mult mai cunoscuți în afara granițelor, decât în țară. Toți acești oameni merită un eveniment al lor. Ne bucurăm că le putem oferi asta,” a declarat Silviu Stroie – CEO ComputerGames.ro și Vice-Președinte al Federației Internaționale de Sport Electronic (IESF).

Vezi şi : DreamHack Bucureşti: Trei milioane de oameni cu ochii pe noi. România impresionează elita mondială a sportului electronic (VIDEO)

Aşadar, DreamHack București se întoarce la Sala Polivalentă din Capitală, pentru al doilea an consecutiv. Două zile de "nebunie" si bucurie pentru gamerii de toate varstele, din toate colţurile ţării. Aşteptările sunt mari, participanţii pe măsura lor. La nivel internaţional, competiţia de DotA 2 va fi televizată pe principalele canale de gaming din lume, iar în Romania va fi transmisă de Dolce Sport. De asemenea, meciurile pot fi urmărite şi de acasă, din faţa calculatorului, chiar din joc, în schimbul unei taxe de vizionare.

Însă, prezenţa la Sala Polivalentă va fi "gras" răsplătită, anuntă organizatorii. Puteţi participa la "DreamHack Bucharest Cosplay Contest", un concurs de costume care reprezintă eroii preferaţi din DotA2, la competiții și tombolele dedicate spectatorilor, testare de gadgeturi de ultimă generație în zona High-Tech, sau achiziţionarea de produse exclusive, puse la dispoziție de "Secret Shop", corespondentul comercial al magazinului de iteme din joc. Biletele pentru DreamHack Bucureşti 2014 pot fi achiziţionate online prin intermediul shop.computergames.ro, myticket.ro și bilete.ro.

Pentru toţi cei care vor fi prezenţi sau vor urmări evenimentul, să fie tradiţionalul GOOD LUCK & HAVE FUN! 

C U THERE!







×