x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget E-Boda X200, încă un capitol din “Crăciunul tabletelor”

E-Boda X200, încă un capitol din “Crăciunul tabletelor”

de Alexandru Radescu    |    15 Dec 2012   •   00:05
E-Boda  X200, încă un capitol din “Crăciunul tabletelor”

După cum era de aşteptat, lupta pe podiumul local în segmentul tabletelor este o afacere românească. Sigur, nu includem Apple în această ecuaţie (familia iPad rămâne premiantă) şi nu aducem în discuţie nici volumul vânzărilor. Avem în vedere doar numărul unităţilor vândute pe frontul în trei: Allview-Evotab-E Boda. Prima parte a toamnei a aruncat în luptă modelele care urma să ajute companiile producătoare în super-sezonul de shopping, cel impulsionat de reducerile din Black Friday. Evident, România nu este o piaţă aparte. Un recent material The Guardian arăta că retailerii din Marea Britanie aşteaptă un "Crăciun al tabletelor", fiind pregătiţi pentru o creştere masivă a cererii pentru aceste gadget-uri, după ce Cyber Monday (26 noiembrie) a adus vânzări în ritm de o tabletă pe secundă!

E-Boda Supreme IPS Dual Core X200 este ultimul model testat, gadget care poate fi achiziţionat la preţ de 1100 lei, pachetul incluzând şI o folie de protecţie.

“Răspunsul” pe care ni l-a dat X200 a fost unul peste aşteptări, acelea preconcepute când vine vorba de brand-uri locale.

Rezultatele bune se bazează în primul rând pe “echipa” făcută de procesorul Rockchip Dual Core (1,5 GHz) cu procesorul video Mali Quad Core, detalii tehnice susţinute şI de memoria RAM 1 GB DDR3. Aşadar avem de-a face cu o jucărie high-tech destul de puternică, aplicaţiile dându-ne un feed back pozitiv, inclusiv pe partea de jocuri video cu pretenţii. Apropos de jocuri: încercate pe ecranul multitouch cu tehnologie IPS, diagonală 9.7 inci (24,6cm) şI rezoluţie 1024 x 768 pixeli.

Evident, tableta se bazează pe platforma Android v4.0 (deschizându-ne întregul ecosistem Google). Conectivitate se bazează atât pe Wi-Fi, cât şi pe modem 3G (prin modem USB). Modelul este bine echipat şi la conectori (USB, HDMI, căşti) iar camera foto principală este de 2MP. E-Boda Supreme IPS Dual Core X200 cântăreşte 600 de grame, afişând dimensiunile 243 x 190 x 11,7mm.

×
Subiecte în articol: tableta