x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget E-Commerce - Cadouri de 20 milioane €

E-Commerce - Cadouri de 20 milioane €

de Alexandru Radescu    |    18 Dec 2006   •   00:00
E-Commerce - Cadouri de 20 milioane €

Perioada sarbatorilor reprezinta 30% din totalul e-comertului. Pentru luna cadourilor se estimeaza ca romanii vor cumpara din magazine online produse in valoare de peste 20 de milioane de euro.

Perioada sarbatorilor reprezinta 30% din totalul e-comertului. Pentru luna cadourilor se estimeaza ca romanii vor cumpara din magazine online produse in valoare de peste 20 de milioane de euro.

Incet-incet, romanii prind gustul cumparaturilor din fata monitorului. Volumul tranzactiilor derulate in 2005 in magazine online romanesti a fost, conform datelor existente pe piata, de aproximativ 8,3 milioane de euro. In primele 9 luni din acest an, am observat un nivel asemanator cu 2005, iar pentru ultimul semestru ne asteptam la o crestere a cifrelor peste medie, spune Carmen Sebe, CEO Gecad ePayment. Optimisti sunt si detinatorii de magazine online, punand mari asteptari pe comertul din aceasta perioada a anului. "In general, perioada de iarna, prin specificul ei, reprezinta un boom pentru comert, pana la 30%-40% din cuantumul vanzarilor din intregul an", este de parere Traian Cristea, director general PCfun.ro. Potrivit estimarilor despre comertul online romanesc se poate vorbi despre un volum de 20 de milioane de euro pentru aceasta perioada, daca se are in vedere atat plata la ramburs, cat si plata online. De altfel, totalul comertului online (plata pe net si la ramburs) este de aproximativ 50 milioane de euro, arata oficialul PCfun.ro.

E-shopping. Cele mai multe tranzactii online in Romania sunt in acest moment in domeniul telecom (plati facturi, cartele prepaid, produse specifice) si cel al turismului (rezervari bilete avion si cazare), este de parere reprezentantul ePayment. In segmentul retail, produsele IT, electronice si electrocasnice continua sa fie foarte cautate. Legat de perioada Sarbatorilor se cumpara telefoane, MP3 Playere, televizoare, bilete pentru destinatii de vacanta, bilete de avion, carti, flori si brazi. Un alt produs la mare cautare in ultimul timp este si laptopul.

"Daca pentru telefoanele mobile exista permanent nevoia de schimbare si de performanta, notebook-urile reprezinta categoria de produse in crestere in ultima perioada, cu un trend ascendent al vanzarilor, aceasta si datorita nevoii tot mai pregnante de mobilitate", declara Traian Cristea.

Securitate. Potrivit directorului RomCard, Marin Mitroi, romanii au mai multa incredere in comertul electronic din doua motive. S-a imbunatatit promovarea acestui mod de tranzactionare datorita bancilor si a devenit tot mai cunoscut sistemul bazat pe standardul 3D Secure.
SocrateOpen 1.1 - Solutii de business
A fost lansata versiunea 1.1 a sistemului integrat ERP&CRM SocrateOpen. Versiunea include functionalitati noi in modulele contabilitate, precum si in cele de raportare. Este un sistem integrat open source din Romania, care include, pe langa functionalitatile specifice de ERP, si functonalitati de gestiune a relatiilor cu clientii, un generator de rapoarte, un magazin virtual si un modul de Content Management utilizat pentru crearea de site-uri web.
×
Subiecte în articol: IT online