x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget eCartea de telefon

eCartea de telefon

de Cristian Ionescu    |    10 Mar 2009   •   00:00

ANC a lansat ieri licitaţia pentru desemnarea furnizorului care va pune la dispoziţia utilizatorilor un serviciu de informaţii privind abonaţii serviciilor de telefonie şi  pentru registrul on-line al abonaţilor.



Ambele servicii vor conţine informaţii cu privire la numerele de telefon şi datele cu caracter personal ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului. Serviciile ar putea fi disponibile din 30 octombrie 2009.  Documentaţiile pentru elaborarea ofertelor se pot obţine, gratuit, de la ANC, iar depunerea ofertelor se poate face până la 29 aprilie. Conform calendarului propus, desemnarea câştigătorilor se va face până la 30 mai 2009, iar serviciile ar putea fi disponibile de la 30 octombrie 2009.

"Iată că la 7 ani de la liberalizarea completă a pieţei de telefonie din România, cu aproximativ 50 de furnizori de telefonie pe această piaţă, demarăm crearea cărţii universale de telefon a României", a declarat preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

Ca urmare, furnizorii de serviciu universal desemnaţi în urma licitaţiei vor avea obligaţia de a realiza şi administra baze de date complete, care să includă numerele de telefon şi de fax şi anumite date de identificare ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului din România (inclusiv utilizatorii de cartele preplătite).

 

Desemnarea furnizorului

Pentru desemnarea furnizorului care va oferi un registru al abonaţilor, ANC va analiza criterii precum suma care va fi suportată de către solicitant din totalul costurilor determinate de obţinerea de la operatori a tuturor informaţiilor necesare realizării şi actualizării bazei de date, experienţa anterioară în punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a registrelor abonaţilor, furnizarea unui registru al abonaţilor în formă tipărită, numărul de accesări simultane posibile pentru registrul abonaţilor disponibil on line, furnizarea unui registru al abonaţilor privind abonaţii unor furnizori de servicii de telefonie din alte state, furnizarea unui registru al abonaţilor în altă limbă decât limba română, furnizarea unui serviciu de informaţii privind abonaţii prin SMS şi furnizarea unui serviciu de informaţii vocal privind abonaţii.

 

Evaluarea ofertelor

Evaluarea ofertelor pentru serviciul de informaţii privind abonaţii se va efectua, de asemenea, pe baza unor criterii, precum: suma care va fi suportată de către solicitant din costurile determinate de obţinerea de la operatori a informaţiilor necesare în vederea realizării şi actualizării bazei de date complete, tariful pentru serviciul de interconectare în vederea terminării apelurilor pentru accesul la serviciul de informaţii privind abonaţii, experienţa anterioară în punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a serviciilor de informaţii privind abonaţii, conectare directă la un număr comunicat, furnizarea de informaţii în altă limbă decât limba română, comunicarea a trei sau mai multe numere pe apel, furnizarea serviciului de informaţii prin SMS, furnizarea unui registru al abonaţilor în formă electronică.

La licitaţie poate participa orice persoană care deţine, la data depunerii unei oferte, calitatea de furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.

×
Subiecte în articol: IT informaţii furnizarea