x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget S-a răsturnat situația în cazul luminii ecranelor telefoanelor

S-a răsturnat situația în cazul luminii ecranelor telefoanelor

06 Noi 2018   •   22:50
S-a răsturnat situația în cazul luminii ecranelor telefoanelor

Timpul expunerii la lumina ecranelor are o influență neglijabilă a somnului copiilor, sugerează un studiu al Universității Oxford.

Această descoperire este contrară cercetărilor precedente. Se ajunsese la concluzia că odihna insuficientă era în strânsă legătură cu excesul de telefon sau tabletă.

Studiul, coordonat de Institutul Internetului al Oxford, s-a bazat pe date colectate în 2016 din Statele Unite, în care părinți din toată țara au completat chestionare despre familiile lor.

„Timpul în fața ecranelor” al copiilor a fost măsurat cu ajutorul a două întrebări despre obiceiurile din timpul săptămânii. Vârstele lor erau cuprinse între 6 luni și 17 ani.

  • cât de mult timp au petrecut la calculator, telefon, jocuri video portabile și altele
  • cât de mult timp au petrecut în fața televizorului vizionând conținut sau jucându-se la console

Descoperirile arată că adolescenții care nu folosesc tehnologia au dormit doar puțin mai mult decât cei care au stat toată ziua cu ochii în ecrane. Diferența medie este de 30 de minute.

„Pentru că efectele luminii ecranelor sunt așa de modeste, este posibil ca unele studii efectuate pe mai puține persoane să fie false.” a spus coordonatorul studiului, prof. Andrew Przbylski.

×
Subiecte în articol: ecrane copii tablete tehnologie studiu Oxford somn