x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Empire at War

Empire at War

18 Mai 2006   •   00:00
Empire at War

JOCURI > ULTIMELE APARITII
Da, stiu, este inca un joc Star Wars. Asta e, ne pare rau, nu avem ce sa facem, dar George Lucas a reusit sa creeze un univers pe baza caruia poti sa scoti jocuri pentru toate platformele de gaming pe banda rulanta pana la adanci batraneti
JOCURI > ULTIMELE APARITII
Da, stiu, este inca un joc Star Wars. Asta e, ne pare rau, nu avem ce sa facem, dar George Lucas a reusit sa creeze un univers pe baza caruia poti sa scoti jocuri pentru toate platformele de gaming pe banda rulanta pana la adanci batraneti

Daca stam sa ne gandim, cred ca nu exista gen de jocuri care sa nu aiba cel putin un titlu marca Star Wars. Cu toate acestea, unele dintre ele nu au fost de bun augur pentru Lucas Arts, cel al strategiilor fiind unul dintre ele. La inceput a fost Star Wars Rebellion, care aducea foarte mult a Master of Orion, insa cu o interfata de nu-ti mai trebuia nimic. A urmat apoi Force Commander, unul dintre cele mai oribile jocuri au purtat vreodata sigla Star Wars. Probabil ca, daca ar fi fost orice alt gen, Lucas Arts nu si-ar fi facut probleme, dar strategiile real-time au o multime de fani sau, mai bine zis, potentiali clienti. Cum un al treilea fiasco ar fi echivalat cu o sinucidere (Star Wars Battlegrounds nu a fost decat un Age of Empires 2 cu skin de Star Wars, asa ca nu se pune), Lucas Arts a apelat la Petroglyph Games, un studio care, desi recent infiintat, este format din veterani care au lucrat la titluri importante, precum cele din seria Command & Conquer (Tiberian Sun, Red Alert, Generals), Civilization 3 sau Z.

Actiunea din Empire at War are loc in perioada post Episode III - pre Episode IV, coincide cu formarea Rebeliunii si distrugerea primului Death Star. Astfel veti avea sansa sa retraiti evenimentele ce au dus la distrugerea celei mai temute arme din Galaxie sau puteti rescrie istoria si sa ajutati Imperiul sa distruga Rebeliunea. Drept urmare, toate personajele indragite care apar in trilogia originala de filme sunt prezente in joc ca eroi, fie de partea Imperiului, fie de cea a Rebeliunii: Mon Mothma, Amiralul Ackbar, Grand Moff Tarkin, Colonelul Veers, Boba Fett, cat si figurile emblematice - Imparatul Palpatine, Luke Skywalker, Darth Vader, Han Solo, Chewbacca, R2-D2, C-3PO sau Obi-Wan Kenobi. Dupa cum era de asteptat, eroii in Empire at War sunt extrem de puternici, atat in single-player, cat si in multiplayer, unii dintre ei (Darth Vader, Imparatul Palpatine) fiind capabili sa anihileze singuri armate intregi fara prea mult efort. Producatorii nu i-au uitat nici pe fanii devotati Star Wars si au introdus doua personaje care, desi nu apar in trilogia originala, sunt foarte cunoscute gamerilor pasionati de universul creat de Geroge Lucas: Mara Jade, un asasin aflat in slujba Imparatului, si Kyle Katarn, eroul seriei de succes Jedi Knight.

Fie ca veti dori sa va umiliti prietenii in multiplayer sau sa cuceriti galaxia in single player, primul lucru pe care va trebui sa-l faceti va fi sa alegeti de partea cui luptati, Imperiu sau Rebeliune. Pe langa preferintele personale, trebuie sa tineti cont de faptul ca cele doua factiuni au stiluri complet diferite de joc. Pe de o parte, Imperiul beneficiaza de o capacitate de productie foarte mare si o economie solida, construirea unei armate si flote gigantice pentru a ingenunchea orice rezistenta fiind la ordinea zilei. Rebeliunea, pe de alta parte, nu are posibilitatile tehnice si materiale de care dispune Imperiul, asa ca, daca jucati de partea rebelilor, va trebui sa furati bani si tehnologii de la imperiali pentru a putea rezista atacurilor neincetate.

CERINTE DE SISTEM
  • CPU: Intel Pentium 1.0 GHz or AMD Athlon 1.0 GHz
  • Memorie: 256 MB RAM
  • Placa video: 32 MB 3D Graphics card cu Capabilitati Hardware Transform si Lighting (T&L)
  • Placa de sunet: 100% DirectX 9.0c compatible PCI, USB, or Onboard Audio Device
  • CD-ROM: 8X Speed CD-ROM drive
  • SCOR
  • Gameplay: 80
  • Grafica: 82
  • Sunet: 86
  • Impresie: 80
  • Scor final: 82
  • ×
    Subiecte în articol: star wars star wars