x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Excursie în timp cu Sony Ericsson txt pro

Excursie în timp cu Sony Ericsson txt pro

de Marina Constantinoiu    |    30 Sep 2011   •   21:00
Excursie în timp cu Sony Ericsson txt pro

'Jucarioara' lansata de Sony Ericsson mi-a amintit de inceputurile in ale telefoniei mobile, cand aveam terminale care foloseau doar la apelurile vocale, trimiterea de sms-uri, ascultarea unor melodii si, lucru mare, unele dintre ele erau dotate si cu radio FM. SE txt pro este o formula minimala de telefon 'modern', cu ecran tactil si chiar Wi-Fi, dar care ramane un produs destinat in special tinerilor, si care are un pret atractiv. Pentru adolescentii carora nu li se mai dezlipesc degetele de pe tastatura, care nu au nevoie de sisteme de operare sofisticate, dar care ar mai asculta din cand in cand cate o melodie noua, ba chiar ar intra si pe Net pentru 'a da o cautare', dar care nu concep viata fara Youtube, Facebook sau Twitter.

Sony Ericsson txt pro este un telefon cu tastatura QWERTY glisanta, pentru a le usura munca acelora care nu se mai satura de mesaje. Dar, pentru ca suntem in anul de gratie 2011 si ecranul tactil e la putere, nici SE txt pro nu face exceptie, avand, desigur, tastatura virtuala, destul de usor manevrabila.

Totusi, o tastatura QWERTY completa, cu taste precise, fara joc, iti permite sa manevrezi mesageria mai comod. Nu de alta, dar ai integrate atat Facebook, cat si Twitter prin aplicatia Friends, care urmareste updatarea statusurilor a cinci dintre prietenii din agenda. Clipurile de pe Youtube pot fi vizionate in conditii rezonabile pe ecranul tactil de 3 inchi. Sony Ericsson este echipat pentru Wi-Fi, astfel incant conectarea se poate face rapid si simplu oriunde exista retea.

Ecranul este unul capacitiv, cu o rezolutie de 240x400 de pixeli si suprafata rezistenta la zgarieturi, avand la dispozitie un accelerometru pentru auto-rotirea interfetei si un senzor de proximitate.

De pe lista dotarilor micului si compactului SE txt pro nu lipsesc camera foto (care este una de 3,2 MP, cu o rezolutie de 2048x1536 de pixeli), modulul radio FM sau Bluetooth-ul. O absenta notabila este insa suportul 3G (exista GPRS si EDGE), prin urmare existenta unei retele Wi-Fi devine obligatorie pentru accesul indelungat si de calitate la Internet.

Bateria este una Li-Ion, la 1000 mAh, care rezista doua zile pline, in conditii de utilizare medie. Pentru multimedia, exista un conector pentru casti cu mufa jack de 3,5 mm si difuzor extern, Media player integrat si Track ID pentru recunoasterea melodiilor. Sunt acceptate mai multe formate de fisiere - audio in format mp3, eAAC+, WAV si WMA - si video, in format mp4 si H.263.

Dimensiunile telefonului sunt: 93x52x18 mm, greutatea fiind de 100 de grame.

×
Subiecte în articol: tehnică sony ericsson txt pro