x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook a fost picat pentru câteva ore! Serverele-nefuncţionale, utilizatorii-disperaţi

Facebook a fost picat pentru câteva ore! Serverele-nefuncţionale, utilizatorii-disperaţi

07 Mar 2012   •   07:05
Facebook a fost picat pentru câteva ore! Serverele-nefuncţionale, utilizatorii-disperaţi

In aceasta dimineata utilizatorii impatimiti ai retelelor de socializare au fost nevoiti sa faca fata timp de mai multe ore unui sindrom de sevraj puternic: serverele Facebook au picat! Si pe masura ce timpul trecea, si nimic nu putea inlocui sentimentul apasarii butonul Like, milioane de suflete au trait sentimente de soc si groaza...

Concurenta nu a putut avea decat motive de satisfactie, numarul cautarilor pe Google sau a mesajelor pe Twitter, cu referire la disfunctionalitatea serverelor Facebook crescandu-le exponential accesarile.

Daca a fost mana, sau tastele, celor de la Anonymous, sau pur si simplu o rutina de implementare a unor noi servicii a mers prost, ramane de vazut. Intre timp s-a putut verifica maxima care zice ca daca nu esti pe Facebook, nu existi, intr-o varianta apostolica:.daca Facebook nu e, nimic nu e?

Din punct de vedere tehnic lucrurile au stat cam asa: pagina Facebook nu se mai incarca in browser pentru ca serverele de DNS, cele care fac corespondenta intre numele site-urilor si IP-urile serverelor pe care acestea sunt gazduite, nu mai puteau stabili o conexiune cu serverele Facebook.

Din rezultatele cautarilor efectuate pe Google, referitoare la disfunctionalitatea Facebook, s-a observat faptul ca imposibilitatea accesarii Facebook a fost limitata geografic, de acest fapt plangandu-se utilizatorii din zona europeana, cei din Orientul Mijlociu si din Africa. O simpla modificare a setarilor serverului de proxy, accesul la internet urmand a se face printr-o conexiune cu un server aflat intr-o alta zona geografica decat cele afectate, ar fi scapat de excese de violenta multe laptopuri, monitoare, tastaturi!

Multi internauti au relationat defectiunea cu o postare care a circulat pe Facebook, lansata in urma cu vreo doua saptamani, si care anunta iminenta "inchiderii" Facebook in jurul datei de 8 martie.

UPDATE 10:47. In ciuda indemnurilor lansate de utilizatori - "Zuckerberg, trezeste-te si treci la munca!", compania nu a furnizat inca detalii despre problemele tehnice care au provocat nefunctionarea retelei de socializare.

UPDATE 10:51. Iritati de avalansa de mesaje pe Twitter prin care erau intrebati daca au vreo legatura cu faptul ca Facebook a devenit Face... down, membrii gruparii de hackeri Anonymous au raspuns cat se poate de politicos: "NU, am raspuns de 30 de ori pina acum, nu".

UPDATE12:47. Reprezentantíi Facebook au emis mult-asteptatul comunicat, evaziv si extrem de corporatist:"Astazi am experimentat numeroase dificultati tehnice care au provocat inaccesibilitatea site-ului pentru un anumit numar de utilizatori. Problema a fost rezolvata si toata lumea poate accesa Facebook. Ne cerem scuze pentru inconvenientele produse".

×
Subiecte în articol: facebook facebook picat