x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook, din nou sub „lupa” UE.

Facebook, din nou sub „lupa” UE.

08 Iun 2011   •   21:00
Facebook, din nou sub „lupa” UE.

Autoritatile europene de reglementare in domeniul protectiei datelor vor investiga Facebook pentru un serviciu de recunoastere a fetei care leaga automat fotografiile unor persoane de numele acestora.

Potrivit responsabililor UE, citati de Reuters, aceasta corelare intre nume si imagini ar trebui sa aiba loc numai cu consimtamantul anterior al oamenilor, si nu sa fie activat automat. Reprezentantii companiei care gestioneaza cea mai importanta retea de socializare din lume nu au comentat decizia UE. Facebook se numara printre companiile americane care au fost investigate in UE pentru posibile incalcari ale dreptului la viata privata. Google, Microsoft si Yahoo! au fost obligate de autoritatile europene pentru protectia datelor sa limiteze perioada de stocare a informatiilor privind istoricul cautarilor online efectuate de utilizatori.

Acest serviciu este automat pentru utilizatorii deja existenti ai Facebook, iar compania a explicat pe blogul sau cum pot clientii sa dezactiveze functiunea daca nu vor ca numele lor sa fie sugerate in fotografiile altor persoane.

×
Subiecte în articol: tehnică