x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook, estimată la 23 miliarde de dolari

Facebook, estimată la 23 miliarde de dolari

30 Iun 2010   •   00:00

Fondul american de capital de risc Elevation Partners a cumpărat un pachet de acţiuni la Facebook la un preţ care evaluează reţeaua de socializare online la 23 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult faţă de valoarea de piaţă estimată acum un an.

Veniturile din 2009, estimate la 800 milioane de dolari, sunt de 2,5 ori mai mari decât cele din 2008, potrivit zvonurilor din Silicon Valley, iar potenţialul de creştere este remarcabil, notează Reuters. Facebook afişează un potenţial de circa două ori mai mare decât cel avut de Google la listarea bursieră din 2004

Compania creşte cu siguranţă într-un ritm ameţitor, având acum aproape 500 de milioane de utilizatori.

Facebook a anunţat că are flux de numerar pozitiv (este capabilă să-şi finanţeze operaţiunile de zi cu zi din resurse proprii), însă profitul şi capacitatea companiei de a-l creşte odată cu extinderea afacerilor este necunoscut.

În America, deşi un adult ocupat petrece în medie peste 12 ore pe săptămână pe internet, internetul a obţinut anul trecut doar 13% din cheltuielile totale pe publicitate, potrivit ZenithOptimedia. Astfel, popularitatea explozivă a Facebook îi va conferi o felie tot mai mare dintr-o plăcintă care creşte puternic.

×
Subiecte în articol: redactie