x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook l-ar fi angajat pe cel mai renumit hacker din lume, George Hotz

Facebook l-ar fi angajat pe cel mai renumit hacker din lume, George Hotz

de Marina Constantinoiu    |    27 Iun 2011   •   16:25

O sursa apropiata companiei a anuntat ca Facebook a atins pragul simbolic de 750 milioane de membri, informeaza site-ul maxisciences.com. Informatia apare intr-un moment in care pe piata se vehiculeaza suma de 70 de miliarde ca valoare atinsa de renumita retea de socializare, si, mai nou, si un zvon privind angajarea unui hacker celebru.

Chiar daca Facebook n-a facut un anunt oficial in acest sens, acest lucru n-ar trebui sa intarzie daca informatia se confirma. Cifrele absolut fantastice ar fi cea mai buna publicitate pentru reteaua sociala. Pana atunci, o sursa apropiata de firma a declarat pe site-ul TechCrunch ca Facebook ar avea 750 milioane de membri activi in toata lumea. Ultima data cand firma californiana a vorbit despre acest subiect fusesera anuntati 500 milioane de membri. Un membru activ este o persoana care se conecteaza la pagina sa de Facerbook cel putin o data in ultima luna. Prin urmare, pragul de un miliard de membri ar putea fi atins in curand, incheie maxisciences.com.

Pe de alta parte, pe piata umbla vorba ca Facebook l-ar fi angajat pe cel mai renumit hacker al lumii, George Hotz (daca ar fi roman, ar avea nume predestinat!), cel care deblocat pentru prima oara iPhone-ul si mai nou Playstation-ul celor de la Sony. Sarcinile sale la Facebook nu sunt cunoscute, asa cum nici informatia privind angajarea sa cu acte in regula, desi publicata inclusiv de Le Nouvel Observateur, nu e sigura.

George Hotz este cunoscut sub pseudonimul “GeoHot'. Unul dintre apropiatii sai, Joshua Hill, alias “p0sixninja', a confirmat, intr-un interviu video, ca GeoHot are de acum inainte un loc de munca stabil la Facebook. De altfel, scrie Techmeme, tanarul hacker ar fi scris, candva, pe contul sau de Facebook, ca “Facebook este cu adevarat un loc de munca incredibil'.

×